ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Πασοκ και ο "συμπαθής κύριος" Πρετεντέρης

Ο Ανδρουλάκης σύμφωνα με τον Πρετεντέρη στην εφημερίδα "Τα Νέα", έχει μπροστά του έναν μπερδεμένο μονόδρομο.
 

Τι σημαίνει όμως αυτό; Τι ξεχνα ο δημοσιογράφος που θέλει να ποδηγετεί μια παράταξη;
 
Τι εννοεί ο δεξιόστροφος κύριος Πρετεντέρης που ζητά να καθοδηγεί το νέο αρχηγό; Γράφει με τη γνωστή του εμπάθεια:
 
"Είναι παράξενο λοιπόν ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ καταλήγει να μην έχει συνολικό και πειστικό αφήγημα για την πορεία του. Για τα πάνω της και τα κάτω της. Απλώς συνυπάρχουν διαφορετικά και αντιφατικά προσωπικά αφηγήματα".
 
Θα έπρεπε   ο νέος πρόεδρος να συμφωνήσει  με όποιον νομίζει αλλά κυρίως να διαφωνήσει με ό,τι στοιχειοθέτησε την αποτυχία του ΠΑΣΟΚ την τελευταία δεκαπενταετία.
 
  • Ειρωνεύεται αισχρά ο κ. Πρετεντέρης τη βάση και την εξουσία του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας μάλιστα, ότι το παράξενο είναι πως από τότε έχουν περάσει τέσσερις αρχηγοί (Παπανδρέου, Βενιζέλος, Γεννηματά, Ανδρουλάκης…) κι ακόμη δεν μας έχουν πει ούτε τι έφταιξε, ούτε ποιοι έφταιξαν.
  •  Μα το ξέρουν ΟΛΟΙ. Ή τουλάχιστον όσοι πιστεύουν στην παράταξη , λειτουργώντας χωρίς το στοιχείο της συναλλαγής.
  •  "Αλλοι πιστεύουν ότι κάποιοι έριξαν τον Παπανδρέου υπονοώντας τον Βενιζέλο" γράφει.Kαι συνεχίζει:"Σε τελευταία ανάλυση  η συμφωνία με τη Δεξιά  δεν γκρέμισε ανεπανόρθωτα την παράταξη" ισχυρίζεται, θεωρώντας προφανώς αφελείς τους αναγνώστες της ιστορικής εφημερίδας.
  •  Ξεχνά μάλλον ότι η  συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με αντιπρόεδρο τον δεύτερο, οδήγησε  το ΠΑΣΟΚ -που προηγουμένως μεταλλάχθηκε σε "ΕΛΙΑ" και ΔΗΠΑΡ στο 4%!
  •  Όταν μάλιστα η ΝΔ ευνοήθηκε απο τη συγκυβέρνηση, και επέστρεψε ενισχυμένη, ώστε σήμερα να είναι στο τιμόνι της εξουσίας;
  • Δυστυχώς για τον κύριο Πρετεντέρη γνωρίζουν καλά οι περισσότεροι το εξής:  Το ΠΑΣΟΚ πήγε από το 44% στο 4% για συγκεκριμένους λόγους και με συγκεκριμένα πρόσωπα. Είναι τα πρόσωπα που αδημονούν για συνεργασία με τη ΝΔ, ώστε να αναλάβουν υπουργικές θέσεις και πάλι σε βαρος του κομματος τους.
 
Και ας εκκρεμούν οι υποθέσεις της Νοvartis.