ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια:
Χρήστος Κατσαρός
 
Στο ξενοδοχείο "Ελπίδα Ριζόρτ" έλαβε χώρα η ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ με τη συμμετοχή φίλων και μελών του Κινήματος μετά από πρόσκληση της Ν Ε. Σερρών, με ομιλητή τον βουλευτή Β" Θεσσαλονίκης Γιώργο Αρβανιτίδη.
Κεντρικό θέμα:Αυτοοργάνωση του κόμματος και πορεία προς το συνέδριο.
 
Όπως δήλωσε ο κος Αρβανιτίδης, πως "μετά τις ελπίδες που γέννησε η νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται και προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την κοινωνία". Όπως επίσης είπε: Η αποτυχία των δύο προηγούμενων κυβερνήσεων που δεν μπόρεσαν να απαντήσουν σε κανένα θέμα υποχρεώνει το Κίνημα να συνθέσει ένα νέο μοντέλο παραγωγικότητας."Σε αυτό το πλαίσιο μεγάλη  πρόκληση είναι  η αξιοποίηση των 72 δις ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης”.
 
ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
 

Όσον αφορά το ζήτημα των συνεργασιών ο κ. Αρβανιτίδης , υπογράμμισε πως οι όποιες συνεργασίες θα προκύψουν μετά το αποτέλεσμα των εκλογών και κάλεσε του πολίτες να στηρίξουν το κόμμα και η φωνή τους θα ληφθεί υπόψιν με υπευθυνότητα.

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με την ομιλία Ζελένσκι και την παρουσία στρατιώτη του τάγματος του Αζόφ, ο κος Αρβανιτίδης δήλωσε ότι υπήρξε απρέπεια και παρά το γεγονός ότι ο αναθεωρητισμός και η εισβολή στην Ουκρανία είναι καταδικαστέα, η κατάσταση που δημιουργήθηκε καταδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει τα αυτονόητα.
Πασχάλης Τόσιος: Με αφορμή το ψέμα για το σχέδιο «Πυθία»
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΣΙΟΥ
Ο Πασχάλης Τόσιος στη σύντομη αλλά περιεκτική του παρέμβαση επισήμανε πως η τακτική της κυβερνησης Μητσοτάκη στα ενεργειακά -μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας και τις Ρωσικές απειλές αλλά και την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας-είναι σε εντελώς λανθασμένη κατεύθυνση.
 Επίσης πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αμήχανη και απροετοίμαστη για τέτοιες καταστάσεις καθώς δεν έγινε πράξη η ομογενοποίηση της Ευρώπης, σε επίπεδο πολιτικό,ωστε να μπορεί να κρατά στάση σθεναρή.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν στο Συνέδριο του Μαΐου. Όπως είπε πρέπει να να οριοθετηθεί η πολιτική ιδιοσυστασία του Κινήματος.
 
Υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως το ΠΑΣΟΚ ιστορικά ήταν πάντα απέναντι στη συντήρηση, απ΄όπου και αν προέρχεται.
"Οφείλουμε σήμερα να καταθέσουμε την ξεκάθαρη και διακριτή προοδευτική μας πρόταση απέναντι στις επιτακτικές και επειγουσες προκλήσεις των κρίσιμων ημερών που βιώνουμε" συμπλήρωσε ο κ.Τόσιος.
 
 
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΕΣ  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
 
Ο Γραμματέας Γ. Τρέντσιος τόνισε ότι το Κίνημα προετοιμάζεται για τις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές των νομαρχιακών οργανώσεων στις 8 Μαΐου και στο Συνέδριο του κόμματος 20-22 Μαΐου.
 
Παραβρέθηκαν επίσης ο πρώην βουλευτής Μ.Τζελέπης, η δημοτική σύμβουλος Σερρών Αριάδνη Παπαφωτίου, ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος κος Βουλγαρίδης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κος Απιδόπουλος, , ο κος Οικονόμου και άλλα παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ το πάνελ πλαισίωσαν ο κος Παναγιώτης Κεϊσογλου και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής κος Γιώργος Τρέντσιος νομαρχιακός σύμβουλος κος Βουλγαρίδης, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου κος Άκης Απιδόπουλος, , ο κος Οικονόμου και άλλα παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ το πάνελ πλαισίωσαν ο κος Παναγιώτης Κεισογλου και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής κος Γιώργος Τρέντσιος Κατά την διαδικασία, που πραγματοποιήθηκε στο Ελπίδα ρεσορτ,  τον λόγο πήραν αρκετά μέλη του κόμματος  που κατέθεσαν τις αγωνίες και τις προτάσεις τους για τα προβλήματα και την πορεία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.