Τ' ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ

Το Πάσχα δεν αλλάζει από κανένα κορονοϊό

Το Πάσχα είναι ένα και δεν αλλάζει. Μένει μέσα στην ψυχή μας.Οι εικόνες της παιδικότητας μας, το αίσθημα της κατάνυξης, η ανάγκη να έρθουμε σε επαφή με το Θεό.

Το Πάσχα είναι ένα και δεν αλλάζει. Μένει μέσα στην ψυχή μας.Οι εικόνες της παιδικότητας μας, το αίσθημα της κατάνυξης, η ανάγκη να έρθουμε σε επαφή με το Θεό.

 Το Πάσχα είναι ένα και δεν αλλάζει.

Μένει μέσα στην ψυχή μας.Οι εικόνες της παιδικότητας μας, το αίσθημα της κατάνυξης, η ανάγκη να έρθουμε σε επαφή με το Θεό.

Γύρω η άνοιξη πλημμυρίζει τη φύση και η αγάπη μας για  τη δημιουργία και τα δημιουργήματα-τον συνάνθρωπο μας-είναι αυτή που μας οδηγεί αιώνες τώρα μέσα στο θείο πάθος.
Και η νοσταλγία για το Πάσχα των παιδικών χρόνων δεν είναι μια συνηθισμένη μορφή νοσταλγίας, η οποία πάντα πηγάζει και αναβλύζει όλο και πιο έντονα στο διάβα του χρόνου (δηλαδή της ηλικίας), αλλά είναι μια νοσταλγία Αθωότητας και Απορίας. Και η μεν Αθωότητα είναι γενικής εκδοχής προκύπτουσα αυθεντικά από την ψίχα της παιδικής ηλικίας η δε Απορία συνδέεται με τα μεγάλα ερωτήματα, που παραμένουν ερωτήματα σ’ όλη μας τη ζωή!

Είναι μια προσφυγή που προκύπτει κάπου εκεί από τα σύνορα μεταξύ του συνειδητού και του ασυνείδητου κόσμου μας, εκεί που γίνονται οι πιο φοβερές διεργασίες, και οι οποίες άλλοτε μας ανταριάζουν για τα καλά και άλλοτε μας δωρίζουν τις πιο γλυκές στιγμές.

 
Κανένας κορονοϊός και καμιά Πανδημία δεν μπορεί να μεταλλάξει το συναίσθημά μας.
Παραμένει ιερό στην ψυχη μας.Όσο μας το επιτρέπει η σύγχρονη πραγματικότητα.Κρατάμε τις προφυλάξεις και διατηρούμε τα έθιμα και κυρίως το βίωμα της αλήθειας των παιδικών μας χρόνων.