ΤΟΠΙΚΑ

Το πρώτο τυποποιημένο παγωτό στην Ελλάδα φτιάχτηκε από τη σερραϊκή Κρι-Κρι

Είναι το γλύκισμα κατατεθέν του καλοκαιριού και η μεγάλη αγάπη μικρών-μεγάλων που το καταναλώνουν μαζικά τους θερινούς μήνες και όχι μόνο, το παγωτό αδιαμφισβήτητα είναι ένας από τους πιο γλυκούς πειρασμούς της καθημερινότητάς μας. Έδεσμα που στο πέρας των χρόνων έχει παραχθεί σε δεκάδες γεύσεις και σερβίρεται με διάφορους τρόπους και μορφές έχοντας κερδίσει ακόμα και τους πιο δύσκολους γευσιγνώστες.
 
Η ιστορία του παγωτού χάνεται στα βάθη των αιώνων στην Κίνα όπου οι κάτοικοι αναμειγνύανε το χιόνι με μέλι και χυμούς φρούτων. Ο πρώτος παγωτατζής στην ιστορία, πάντως, ήταν φυσικά Ιταλός. Λεγόταν Φραντσέσκο Προκόπιο Κούτο και ξεκίνησε τη δουλειά του το 1686 ενώ στη συνέχεια άνοιξε ένα κατάστημα στο Παρίσι, το «Λε Προκόπ», που υπάρχει μέχρι σήμερα.
 
Οι Σέρρες πρωτοτυπούν στην παραγωγή παγωτού
 
Το παγωτό θα έρθει στην Χώρα μας το 1934 με το πρώτο παγωτατζίδικο να κάνει την εμφάνιση του στον Βοτανικό. Οι Σέρρες θα πρωτοστατούν στην βιομηχανία του παγωτού, το πρώτο μαγαζί που θα σερβίρει το γλύκισμα στην πόλη ήταν η ΤΡΙΚ-ΤΡΑΚ το κατάστημα της οποία βρισκόταν επί της οδού Ραιδεστού. Οι παγωτατζίδες της που γυρνούσαν στην πόλη λάμβαναν θερμής υποδοχής ιδιαίτερα από τους λιλιπούτειους καταναλωτές που προσδοκούσαν πως και πώς να γευτούν το παγωτό. Το 1954 μία νέα γλυκιά γωνιά θα ξεκινήσει την δραστηριοποίηση της, ήταν η Κρί-Κρί η πρώτη εταιρεία που παρήγαγε τυποποιημένο παγωτό στην Ελλάδα.
 
Σήμερα δε μπορείς να ησυχάσεις αν δε φας ένα λαχταριστό πύραυλο Rodeo Grand με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα. Και για λίγο αυτός ο πύραυλος της Κρι Κρι σου θυμίζει το όνειρο που είχες να γίνεις αστροναύτης και απογειώνεσαι σε ένα διαγαλαξιακό ταξίδι γεύσης. Πλούσιο, απαλό και πεντανόστιμο φυστικοβούτυρο με απίστευτη γεύση σοκολάτας γίνονται η αετηρία πραγματικής απόλαυσης, grand διαστάσεων, σε ένα διαγαλαξιακό συνδυασμό γεύσης, ικανό να σε στείλει σε άλλο πλανήτη! Πλούσιο, απαλό και πεντανόστιμο φυστικοβούτυρο με απίστευτη γεύση σοκολάτας γίνονται η αετηρία πραγματικής απόλαυσης, grand διαστάσεων, σε ένα διαγαλαξιακό συνδυασμό γεύσης, ικανό να σε στείλει σε άλλο πλανήτη!