ΤΟΠΙΚΑ

Τραγικό το ποσοστο στο 53,6% οι ανεμβολίαστοι στις Σέρρες

Γιατί θεωρούμε ότι 40 νεκροί την ημέρα είναι «εντάξει»;
 Μύθευμα ότι οι νοσήσαντες μπορούν να προσμετρώνται στον αριθμό των εμβολιασθέντων, λέει ο καθηγητής Βασιλακόπουλος.
 
 Επικίνδυνα χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη σε πολλές Περιφερειακές Ενότητες της Βόρειας Ελλάδας Προβληματισμό για τον χαμηλό ρυθμό εμβολιασμών έναντι της Covid-19 στη χώρα μας εξέφρασε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ την Τρίτη ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
 
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στη Βόρεια Ελλάδα, όπου περίπου το 60% του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο σε αρκετές Περιφερειακές Ενότητες της περιοχής. Στη μητροπολιτική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης μετά βίας ξεπερνά το 50%. Στο Κιλκίς ανεμβολίαστο είναι το 58,4%, στην Πιερία το 57,7%, στη Δράμα το 56,8%, στην Ξάνθη το 54,2%, στις Σέρρες το 53,6%, στη Χαλκιδική και στη Φλώρινα το 52,3%. 
ΜΥΘΕΥΜΑ
Ο κ. Βασιλακόπουλος χαρακτήρισε μύθευμα ότι ο αριθμός των πολιτών που έχουν νοσήσει –περί τις 600.000– μπορεί να προσμετρηθεί στον αριθμό των εμβολιασμένων πολιτών. Και αυτό διότι, όπως εξήγησε, εκείνος που νόσησε τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2020 έχει τώρα μια πολύ μικρή ανοσία, μια πολύ μικρή κάλυψη και πρέπει να εμβολιαστεί. «Στην Ελλάδα επιλέξαμε να μην ακολουθήσουμε τα ευρήματα της επιστήμης και να ρισκάρουμε να φτάσουμε προς τα εκεί (το τείχος ανοσίας) με μεγάλο ποσοστό νόσησης και άρα μεγάλο αριθμό θανάτων», τόνισε και τώρα για κάποιον λόγο έχει γίνει αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία ότι κατά μέσο όρο έχουμε 2.000 διαγνωσμένα νέα κρούσματα και 30 με 40 θανάτους την ημέρα. Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute «Δηλαδή, θεωρούμε ότι 40 νεκροί είναι οk».

Πηγή: Protagon.gr