ΤΟΠΙΚΑ

ΥΠΕΡΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΛΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΡΩΤΟ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Τριάντα οκτώ είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα με την παραλλαγή Δέλτα στη Θεσσαλονίκη - Πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης στις Σέρρες, 4 στη Χαλκιδική
 
Είκοσι έξι νέα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη για το 15νθήμερο από τις 17 Ιουνίου 2021 έως 12 Ιουλίου 2021, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στην περιφερειακή ενότητα σε 38 διαγνωσθέντα κρούσματα με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη.
 
Διαβάστε σχετικά Θεσσαλονίκη: Υπερδιπλασιασμός κρουσμάτων με τη «Δέλτα» - Ένα ακόμη στη Χαλκιδική
 
Στη Χαλκιδική εντοπίστηκαν ακόμα δύο κρούσματα της παραλλαγής, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχουν εντοπιστεί τέσσερα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα με την εν λόγω μετάλλαξη. Επίσης, πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης ανακοινώθηκε και στις Σέρρες, ενώ στην Πιερία και στην Πέλλα εντοπίστηκε ακόμα ένα κρούσμα, έχοντας πλέον από δύο διαγνωσμένα κρούσματα της μετάλλαξης αμφότερες.
 
 
Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν δύο νέα κρούσματα της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 53. Σημειώνεται επίσης ότι δεν εντοπίστηκε κανένα νέο κρούσμα της παραλλαγής Άλφα, της λεγόμενης Βρετανικής, με τον αριθμό των ήδη διαγνωσθέντων να παραμένει στα 27.