ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Παπαβασιλείου: 22 Χρόνια σημαντικής υπηρεσίας και προσφοράς στα πεπραγμένα του Δήμου Σερρών

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου άφησε πίσω ένα πολύ θετικό πρόσημο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου άφησε πίσω ένα πολύ θετικό πρόσημο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

 Μετά από 22 συναπτά έτη στο Δημοτικό Συμβούλιο και 9 χρόνια στο «τιμόνι» επί δημαρχίας Πέτρου Αγγελίδη του Δήμου Σερρών αποχωρεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου, αφήνοντας πίσω του σημαντικό έργο στην πόλη των Σερρών.

 
Ξεκίνησε ως αντιπολίτευση με την παράταξη του Πέτρου Αγγελίδη και έπειτα από δυο τετραετίες ο Σερραϊκός λαός τους ανέδειξε Δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Πέτρο Αγγελίδη. Χειρίστηκαν όπως λέει ο κ. Παπαβασιλείου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δημοτικά μας θέματα, όπου και "προσφέραμε στον Δήμο και φύγαμε με θετικό πρόσημο" όπως προσθέτει με νόημα.
 
 
Στα εννέα χρόνια δημαρχίας έκαναν έργα ύψους 50 εκατομ.€ και άφησαν στη  σημερινή Δημοτική αρχή έργα ύψους 41.εκατ.€.Έχοντας τακτοποησει μάλιστα τα οικονομικά θέματα του Δήμου Σερρών,   άφησαν ένα δήμο νοικοκυρεμένο, με χρήματα στο ταμείο του  και χωρίς ιδιαίτερες άλλες υποχρεώσεις.
 
 
Τι είπε για το Αυτοκινητοδρόμιο
 
 
Τα δυόμιση τελευταία χρόνια ο κ. Παπαβασιλείου διαχειρίστηκε το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, όπου και εκεί έγιναν έργα επί θητείας δίκης του. Βασικό έργο, η ανακατασκευή της πίστας, όπου γίνονται συνεχόμενοι αγώνες με μεγάλη επιτυχία.Ακόμη και σε βαλκανικό επίπεδο όπου έπεται  και συνέχεια αυτών των αγώνων.
 
 
Ο Βασίλης Παπαβασιλείου άφησε πίσω ένα θετικό πρόσημο στα οικονομικά του  Αυτοκινητοδρομίου στο ύψος των 70.000€ , μετά ήρθε η κρίση της πανδημίας, όπου το αυτοκινητοδρόμιο έμεινε κλειστό για 3 περίπου χρόνια.Τα χρήματα παρέμειναν στο ταμείο του Αυτοκινητοδρομίου και έγινε η μισθοδοσία των υπαλλήλων, διότι είναι ΑΕ ΟΤΑ και υπήρχε κίνδυνος για την απόλυση τους.
 
 
Το αίσθημα που του αφήνει μετά από 22 χρόνια
 
 το γεγονός ότι δεν είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο
 
"Όλα αυτά τα χρόνια αγωνιστήκαμε και καταθέσαμε την ψυχή μας για τον τόπο μας, το κάναμε ενσυνείδητα, το κάναμε γιατί το αγαπούσαμε και ολοκληρώθηκε αυτός ο κύκλος. Δεν φεύγω με πίκρα αλλά φεύγω ευχαριστημένος διότι ολοκληρώθηκε αυτός ο κύκλος. Ο κάθε  δημοτικούς συμβούλους θα πρέπει να καταλαβαίνει το πότε έρχεται το τέλος για να φύγει, και να φεύγει με ψηλά το κεφάλι" υπογράμμισε . 
 
 
Όπως είπε ο κ. Παπαβασιλείου θα έπρεπε για εκείνον ο κύκλος της Δημοτικής Πρωτοβουλίας να είχε «κλείσει» την προηγούμενη τετραετία, όμως για χάρη της παράταξης έθεσε τον εαυτό του για τελευταία φορά υποψήφιο.Και έτσι στις 31 Δεκεμβρίου 2023 κλείνει για εκείνον αυτός ο κύκλος. Ένας κύκλος με αγώνες, με πολλές πίκρες και με αρκετές χαρές.
 
"Η χαρά μας ήταν με πρωτεργάτη τον δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη η δημιουργία της παραγωγής έργου, από την αρχή μέχρι την υλοποίηση του έργου" σημειώνει. Την παρακαταθήκη που αφήσαμε στην σημερινή απερχόμενη δημοτική αρχή, η οποία δεν ολοκλήρωσε τα έργα που τους αφήσαμε, ύψους σαράντα ένα εκατομυρίων ευρώ.

 
 ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
  
Ο κ. Παπαβασιλείου αναφέρθηκε και στο νέο κολυμβητήριο όπου και για αυτό το έργο άφησαν σημαντικό ποσό και  επί κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ, καθως  ο υφυπουργός αθλητισμού ο κ. Βασιλιάδης το χρηματοδότησε με το ποσό των πεντέμισι εκατομυρίων ευρώ, και
 
σε αυτό πρόσθεσε επιπλέον άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ ο αρμόδιος υπουργος  Κώστας Καραμανλής.
 
Για  μελέτη βάσει της οποίας  η λειτουργία του κολυμβητηρίου   μπορεί να μην είναι ενεργοβόρα. Η προσπάθεια αυτή δυστυχώς δεν προχώρησε με τον τρόπο που θα έπρεπε να προχωρήσει.  
 
 Τι περιμένει από τη νέα δημοτική αρχή
 
"Περιμένουμε με την καινούρια δημοτική αρχή της Βαρβάρας Μητλιάγκα να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το νέο κολυμβητήριο, διότι στις Σέρρες το άθλημα της κολύμβησης είναι το νούμερο ένα και αξίζει στις Σερραίες και στους Σερραίους αθλητές του υγρού στίβου να έχουν ένα πολυτελέστεστατο κολυμβητήριο"
κατέληξε με νόημα ο Βασίλης Παπαβασιλείου.