ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Τερζής: «Πόσα είναι τα αδήλωτα τετραγωνικά κ. Αντιδήμαρχε;;;»

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Σερρών Βασίλης Τερζής δημοσιοποιεί την έγγραφη ερώτηση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα αδήλωτα τετραγωνικά των κατοικιών στον Δήμο Σερρών, και πόσα επιπλέον έσοδα φέρνουν στον Δήμο Σερρών μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Αναλυτικά στην ερώτησή του αναφέρει
Στις 22 Νοεμβρίου 2021 στην 27η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσα προφορικώς και στις 24 Νοεμβρίου εγγράφως την εξής ερώτηση:

Κύριε Αντιδήμαρχε,

από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 ξεκίνησε σε όλη την επικράτεια η Β΄ φάση ρύθμισης οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων.

Κατά την 1η φάση δηλώθηκαν στην πλατφόρμα της Κ.Ε.Δ.Ε. περίπου 70 εκατομμύρια τετραγωνικά μέσα από 3 εκατομμύρια αιτήσεις.

Στο  Δήμο Σερρών κατά την 1η φάση:
α) πόσες αιτήσεις έχουν κατατεθεί;
β) πόσο το σύνολο των αδήλωτων τετραγωνικών;
γ) πόσες αιτήσεις έχουν προχωρήσει σε εκκαθάριση προκειμένου να προσαρμοστούν και τα αντίστοιχα δημοτικά τέλη στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. με βάση τα νέα τετραγωνικά;
δ) ποιο το ύψος των αναδρομικών ποσών που πρέπει να πληρωθούν για το διάστημα από 1/1/2020 έως και 30/4/2021;
ε) ποιο το ύψος της ετήσιας αύξησης των εσόδων από τα ανταποδοτικά Δημοτικά Τέλη καθαριότητος και φωτισμού; 
στ) προβλέπεται, με αφορμή τα ανωτέρω, αναπροσαρμογή των ανταποδοτικών Δημοτικών Τελών καθαριότητος και φωτισμού;
Υστερόγραφο
α) Σε τέτοια σοβαρά θέματα η ενημέρωση στο σώμα του Δ.Σ θεωρείται δεδομένη και πρέπει να γίνεται αυτοβούλως και άμεσα.

β) Είναι άκρως απαραίτητο και επιβεβλημένο να προβείτε, ως Δημοτική αρχή, σε μια επίσημη ενημέρωση και κάλεσμα προς τους Σερραίους πολίτες για την έναρξη της Β΄ φάσης ρύθμισης οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων τετραγωνικών. Είναι ένα ευνοϊκό μέτρο και μια ευκαιρία για τους Σερραίους πολίτες πρωτίστως αλλά και για τα Οικονομικά του Δήμου εξίσου.   
  
ΠΗΓΗ: ANEXARTITOS.gr