ΤΟΠΙΚΑ

Βραδιά αυτογνωσίας αφιερωμένη στην "Πανσέληνο της φράουλας" δίπλα στο Ζιντζιρλι Τζαμί

Το πόσο δύσκολο είναι να βγει κανείς από το μονοπάτι που μια ανώτερη δύναμη του έχει προδιαγράψει. Εκεί είναι η μαγκιά. Να καταφέρεις να ανατρέψεις το μονοπάτι. Θέλει δύναμη, αυταπάρνηση, συνειδητότητα και να πληρώσεις το τίμημα.

Συμβουλές ζωής, απλές και κατανοητές, διατυπωμένες με σαφήνεια και κυρίως ειλικρίνεια, είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν όσοι βρέθηκαν προχθές το βράδυ, στην εκδήλωση του public για την βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Ξενάκη "Ναι". 
 
'Είμαστε οι 5 άνθρωποι που μας περιβάλλουν"είπε χαρακτηριστικά ο συγγραφέας και υπογράμμισε πώς είναι αναγκαίο όσοι μας περιστοιχίζουν να διακατέχονται από πνεύμα θετικό και όχι αρνητισμου.

 Επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα των καπνιστών που όταν σταματήσουν το κάπνισμα,τότε μόνο αντιλαμβάνονται πλέον την αρνητική οσμή που κυριαρχούσε στο χώρο, ενώ προηγουμένως ήταν αδύνατον να την οσμιστούν.

Ο Στέφανος Ξενάκης αναφέρθηκε με σαφήνεια σε παραδείγματα ανθρώπων που παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις αρνητικές καταβολές τους, κατάφεραν όχι μόνο να ανταπεξέλθουν αρχικά στις δυσκολίες, αλλά και να γίνουν στη συνέχεια leader σε αυτό που καταπιάστηκαν.

Τα βιβλία

To ευρύ κοινό, γνώρισε τον Στέφανο Ξενάκη από τη πρώτη του συγγραφική απόπειρα και έκτοτε τον ακολουθεί με πάθος σε κάθε του δράση.Το Δώρο, κυκλοφόρησε το 2018 και έγινε #1 Bestseller και το 2019, ακολούθησε το βιβλίο Κάπταιν, ένα συγκινητικό βιβλίο που κάνει τον αναγνώστη να αναθεωρήσει τη σχέση του με τους γονείς του.
 Ο ίδιος προχθές με αφορμή το νέο του βιβλίο, κατέθεσε με απλότητα την προσωπική του  αλήθεια , που το σερραϊκό κοινό στην ουσία "ρούφηξε" με ενθουσιασμό, όλο το βράδυ.
 Η ιδιαιτερότητα του περιβάλλοντα χώρου, στην αυλή του οθωμανικού τεμένους ,στο Ζιντζιρλι Τζαμί, έκανε την  καλοκαιρινή αυτή βραδιά, ακόμα πιο ιδιαίτερη.
 Μετά τη βροχή μάλιστα, όπου η μυρωδιά της γης την έκανε ακόμη πιο γοητευτική  κάτω από έναν ουρανό με την γνωστή πλέον ως "πανσέληνο της φράουλας".. Ευχόμαστε και στην επανάληψη ανάλογων δράσεων από τους διοργανωτές του Public, τους οποίους και ευχαριστούμε για αυτό που μας πρόσφεραν το βράδυ της Τρίτης 14 Ιουνίου .