ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς «Γαλάζια Σημαία» για τέταρτη χρονιά τα Κερδύλλια

Εκτός της λίστας με τις 394 βραβευμένες παραλίες και μαρίνες για ακόμη μία χρονιά έμεινε η Σερραική παραλία των Κερδυλλίων.

Εκτός της λίστας με τις 394 βραβευμένες παραλίες και μαρίνες για ακόμη μία χρονιά έμεινε η Σερραική παραλία των Κερδυλλίων.

 Εκτός της λίστας με τις 394 βραβευμένες παραλίες και μαρίνες για ακόμη μία χρονιά έμεινε η Σερραική παραλία των Κερδυλλίων. Οι κάτοικοι κάνουν λόγω για απαξίωση του εξαιρετικού τουριστικού προϊόντος της περιοχής τους χαρακτηρίζουν την αποτυχία λήψης του βραβείου της «Γαλάζιας Σημαίας» οι οποίοι δηλώνουν πως παρά την τήρηση όλων των απαραίτητων στάνταρ ποιότητας η μοναδική Σερραική ακτή μένει στην αφάνεια σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για τον τοπικό τουρισμό.

Στο τελευταίο συναινεί το ότι η απώλεια της «Γαλάζιας Σημαίας» για τέταρτη χρονιά λειτουργεί προς όφελος των γειτονικών ανταγωνιστών καθώς οι παραλίες τους Σταυρού, Ασπροβάλτας, Οφρυνίουκαι Καργιαννης όπου κάθε χρόνο προσελκύουν τους Σερραίους παραθεριστές έχουν λάβει κανονικά την τιμητική διάκριση.Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αμφίπολης Γιώργο Βογιατζή: «Είναι υποχρέωση του ιδιώτη οοποίος έπρεπε να καταθέσει τον απαραίτητο φάκελο και δικαιολογητικά. Η Γαλάζια Σημαία θα αφορούσε μόνο το δικό του κομμάτι παραλίας και όχι το σύνολότης. Επικοινωνήσαμε με τον ίδιο και όπως μας είπε αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και ηλήψη της σημαίας θα τον επιβάρυνε περισσότερο. Η παραλία είναι χαρακτηρισμένη ως μη πολυσύχναστη και για να αλλάξει αυτόθα πρέπει να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες της παραλίας προσλαμβάνοντας ναυαγοσώστες κ.α.. Ωστόσο έχουμε ήδη δώσει εντολή σε εργολάβο να προβεί στον καθαρισμό της παραλίας».

Παράλληλα ο κ. Βογιατζής τόνισε πως από την πλευρά του ο Δήμος θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ανάδειξη και την προβολή της ευρύτερης περιοχής, ενώ ήδη έχουν εγκριθεί έργα ανάπτυξης για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στα ιστορικά Κερδύλλια.Συνολικά η Ελλάδα κατέχει 394 βραβευμένες ακτές, και πάλι,όπως συμβαίνει άλλωστε τα τελευταία χρόνια, τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 48 χώρες.Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.179 ακτές και 659 μαρίνες από όλο τον κόσμο. Αξίζει νασημειωθεί, ότι στη χώρα μας όσο κι αν φαίνεται παράξενο γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με αρμόδιους κρατικούς φορείς, να αυξηθεί ο αριθμός βραβευμένων μαρινών.

Για την λήψη της βράβευσης πρέπει να τηρούνται αυστηρά η καθαριότητα της θάλασσας και της ακτής, η κατάλληλη οργάνωση από τους τοπικούς φορείς, η ασφάλεια των επισκεπτών και η προστασία της φύσης και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση