ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζητούν από ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου να επιστρέψει 460.000 ευρώ, που θα βρεθούν τα χρήματα;

Μετά την Ορεστιάδα του Έβρου ήρθε η ώρα του Σιδηροκάστρου των Σερρών να κάνει επιστροφή της κρατικής επιδότησης του αγροτικού ρεύματος.

Μετά την Ορεστιάδα του Έβρου ήρθε η ώρα του Σιδηροκάστρου των Σερρών να κάνει επιστροφή της κρατικής επιδότησης του αγροτικού ρεύματος.

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Αντώνης Καχπάνης, Αντιπρόεδρος του ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου, «μας έδωσαν μια κρατική ενίσχυση για το ηλεκτρικό ρεύμα και τώρα μας ζητούν να την επιστρέψουμε και μάλιστα αναδρομικά.
 
Λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής ο τότε υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος. Στη συνέχεια όμως και αφού είχαν δώσει τα χρήματα μας επέβαλαν πλαφόν 250.000 ευρώ. Τώρα οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος στέλνουν «ραβασάκια» και ζητούν τα χρήματα που δόθηκαν πάνω από το πλαφόν να επιστραφούν πίσω.
 
Τον περασμένο Δεκέμβριο του 2023 μας ενημέρωσαν για την επιστροφή χρημάτων και τον Ιανουαρίου του 2024 μας ήρθαν οι αναλυτικοί λογαριασμοί με τις οφειλές.
 
Ζητάνε από τον ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου να επιστρέψει 460.000 ευρώ αλλιώς απειλούν να του κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα.
 
Προσπαθούμε με τη νομική υπηρεσία του ΤΟΕΒ να δούμε αν είναι νόμιμη αυτή η απόφαση. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλοι ΤΟΕΒ της χώρας.
 
Η φετινή αρδευτική περίοδο αρχίζει από την 1η Απριλίου και μέχρι τότε θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ο ΤΟΕΒ δεν έχει κάποια πρόσθετα έσοδα για να καλύψει την επιστροφή του ποσού.
 
Είμαστε ένας υγιής οικονομικά ΤΟΕΒ που δεν έχουμε οφειλές. Μάλιστα με απόφαση του πρώην υπουργού, Κώστα Καραμανλή, προχωρήσαμε σε επένδυση ύψους 11 εκ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων και του μηχανολογικού εξοπλισμού.
 
Στόχος της επένδυσης, που θα υλοποιηθεί το 2024 - 2025, είναι η μείωση του κόστος και της κατανάλωσης ρεύματος. Δηλαδή κάνουμε μια μεγάλη επένδυση και τώρα κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς ρεύμα».


ΠΗΓΗ:agrotypos.gr