"Ζούμε τον αφανισμό μας" λένε οι Σερραίοι αγρότες
Απόντες από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στη Λάρισα οι εκπρόσωποι του «Πανσερραϊκού» Αγροτικού Συλλόγου, αν και προσεκληθησαν.
Απόντες από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στη Λάρισα οι εκπρόσωποι του «Πανσερραϊκού» Αγροτικού Συλλόγου, αν και προσεκληθησαν.
Λίγο μετά τις 16:00 ολοκληρώθηκε η πολύωρη πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας, κατά την οποία αποφασίστηκε να βγουν τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς, αρχικά για το διάστημα από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου.
Οι αποφάσεις για τα σημεία που θα βγουν τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και το πότε ακριβώς, θα ληφθούν από τις κατά τόπους αγροτικές ενώσεις.
Επίσης, αποφασίστηκε να λάβουν χώρα και παράλληλες δράσεις, με διαμαρτυρίες σε τοπικό επίπεδο, κυρίως σε περιφέρειες και το κλείσιμο λιμανιών και τελεωνείων.
Από τη Δευτέρα, οι επιτροπές αγώνα θα δραστηριοποιηθούν σε κάθε τοπική κοινότητα των Σερρών, ενώ οι αγρότες ζητούν παράλληλα και τη στήριξη των πολιτών
Στο κάλεσμα για κινητοποιήσεις παρευρέθη και η πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου «Πανσερραϊκός», Ελπίδα Σισηροπούλου, η οποία περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο τους.
«Έχει επέλθει το τέλος μας», τονίζει ο αγρότης Νικόλαος Βαλσάμης, καλώντας τους συναδέλφους του να παραβρεθούν την Κυριακή στη Λάρισα και να βγουν όλοι μαζί στους δρόμους.
Στο κάλεσμα προς τους συναδέλφους τους μέσω των ενημερωτικών μέσων, αξίζει να σημειωθεί ότι, παρότι είχαν κληθεί, δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του «Πανσερραϊκού» Αγροτικού Συλλόγου.
«Ζούμε τον αφανισμό μας», δηλώνει ο αγρότης Βασίλης Σταλίοπουλος.