ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΙΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΡΡΑΙΟ ΣΕΦ ΜΠΟΥΡΝΑΤΖΗ ΓΙΩΡΓΟ

Το βιογραφικό του είναι γεμάτο από εξαιρετικές συνεργασίες μέχρι σήμερα. Σήμερα εντυπωσιάζει το κοινό,ως σεφ στο εστιατόριο «EL GRECO» στο Ελσίνκι της Φιλανδίας.

Το βιογραφικό του είναι γεμάτο από εξαιρετικές συνεργασίες μέχρι σήμερα. Σήμερα εντυπωσιάζει το κοινό,ως σεφ στο εστιατόριο «EL GRECO» στο Ελσίνκι της Φιλανδίας.

Γράφει: η Γεωργία Ρουσου

Είμαστε στα μέσα τις σαρακοστής και τα φαγητά με θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Εμείς σήμερα εξασφαλίσαμε κάτι εξαιρετικό από ένα Σερραίο σεφ, που είναι σεφ στο εστιατόριο «EL GRECO» στο Ελσίνκι της Φιλανδίας.

Το βιογραφικό του είναι γεμάτο από εξαιρετικές συνεργασίες μέχρι σήμερα. Το ονομα του σεφ είναι Γεώργιος Μπουρνατζής. Ο Παρατηρητής του εύχεται καλή επιτυχία. Παραθέτουμε τώρα την συνταγή του Γιώργου

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΥΛΙΚΑ
4 ντομάτες μεγάλες
4 πιπεριές μεγάλες
4 κολοκυθάκια μέτρια
4 φρέσκα κρεμμύδια
½ ματσάκι μαϊδανό ½ άνιθο ½ δυόσμο
24 κρεμμύδια (ψύχα)1 μέτριο χταποδάκι
350 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
1 ποτήρι κρασί, λίγο ξύδι
5-6 κοκούς πιπέρι και μπαχάρι
1 ποτήρι κρασίου ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι-4-5- φύλλα δάφνη
150 γραμμάρια φέτα – 1 κουταλάκι γλυκού πελτέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το χταποδάκι για 40 λεπτά περίπου, ενώ ταυτόχρονα αδειάζουμε το περιεχόμενο από ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια. ( Το χταποδάκι το βράζουμε με μπαχάρι , πιπέρι , ξύδι, δάφνη, κρασί ) και μετά το στραγγίζουμε, και το ψιλοκόβουμε ενώ το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά με τα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια μαιδανό , ανιθο, δυόσμο ενώ στο τέλος προσθέτουμε τα μύδια. Ξεπλένουμε το ρυζάκι και το αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και ένα ποτηρακί τ κρασίου) ελαιόλαδο, αλάτι πολτό και ανακατεύουμε με ρηχή κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί η φάρσα. Γεμίζουμε τα λαχανικά μας, μέχρι τα 2/3. Αφου τα τοποθετήσουμε στο ταψί με καπάκι προσθέτουμε χυμό ντομάτας, λίγο νερό, ελαιόλαδο και ραντίζουμε με χοντρό αλάτι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά σκεπασμένα και 10 λεπτα χωρίς σκέπασμα.

Σάλτσα για τη βάση- Σε ρηχή κατσαρόλα κάνουμε ελαφρύ ρού (μαργαρίνη- αλεύρι) προσθέτουμε σιγά-σιγά ζωμό από το χταπόδι και 1 κουταλιά γλυκού πελτέ ντοματας ψύχα κολοκυθάκι αλάτι- πιπερι και ανακατεύουμε, μέχρι να δεσει το μείγμα , ψιλοτριβουμε από πάνω την φέτα.

Παρουσία πιάτου.Στρώνουμε στη βάση του πιάτου , την σάλτσα και στήνουμε από πάνω τα 3 γεμιστά μας ( νταμάτα, πιπεριά,κολοκυθάκι)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ