ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

4η Γιορτή Τέχνης Serres Music and Art Festival 2021 10-11/09/2021

Ο  Σύλλογός  μας, αποφάσισε να διοργανώσει φέτος  την  4η Γιορτή Τέχνης - Serres Music and Art Festival 2021, παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας. Εξαιτίας της άρνησης του Επιμελητήριου Σερρών, στο οποίο παραχωρήθηκε το πρώην στρατόπεδο Κολοκοτρώνη, να μας δώσει πρόσβαση στην αυλή της ΕΡΤ που βρίσκεται στο συγκεκριμένο στρατόπεδο και να μας διαθέσει χώρο στάθμευσης, η 4η Γιορτή Τέχνης θα πραγματοποιηθεἰ στο θερινό θέατρο του Δήμου Σερρών την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021. Το όραμα του Επιμελητηρίου για δημιουργία επιχειρηματικού κέντρου και τόνωση της τοπικής οικονομίας δε φανταζόμασταν ότι δε θα μπορούσε να συμβαδίσει με το όραμα του συλλόγου μας για την αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής του νομού, με δεδομένο μάλιστα ότι ο σύλλογός μας από το 2017 και για τρεις συνεχείς χρονιές διοργάνωσε στο συγκεκριμένο χώρο το φεστιβάλ του, με  παιδικές εκδηλώσεις,  εκθέσεις, συναυλίες και άλλες πολιτιστικές δράσεις που διακρίθηκαν για την ποιότητά τους και έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης  του κόσμου. Η 1η Γιορτή Τέχνης φιλοξένησε 1200,  η 2η   2100 και η 3η πάνω από 3000 άτομα. 
Φέτος λοιπόν, η 4η Γιορτή Τέχνης - Serres Music and Art Festival 2021 μέσα στις δυσχέρειες που προκάλεσε η παρατεταμένη περίοδος της πανδημίας και μετά από την ακύρωση των μεγάλων καλλιτεχνών που είχαμε κλείσει, περιορίζεται σε διήμερες εκδηλώσεις, τηρώντας τις οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης κοινού, μουσικών και εθελοντών από τον κορωνοϊό και με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
      Την πρώτη μέρα, σε μια μουσική βραδιά, την αυλαία του προγράμματος ανοίγει η υπέροχη φωνή της Μαρίας Παπαγεωργίου, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στις Σέρρες. Τη δεύτερη μέρα, ακολουθεί παιδικό πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους. Θα λειτουργήσει παράλληλα και χώρος με εκθέσεις τέχνης.
Το πρόγραμμά μας:
      Παρασκευή     10 /9/2021
21.00     Ντουέτο εγχόρδων με το Φάνη Ασβεστά και τον  Ντίνο Μάνο.
21.30    Συναυλία με τη Μαρία Παπαγεωργίου
      Σάββατο          11 /9/2021
20.30     Παιδικό πρόγραμμα.  Οι παραμυθολαλίτσες παρουσιάζουν αγαπημένα παραμύθια για τους μικρούς μας φίλους. Η  Λένα Δέλλιου αφηγείται με το δικό της τρόπο παραμύθια από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Η Κατερίνα Κάργιου και ο  Λευτέρης Πασσιάς την συνοδεύουν με  μουσική και  τραγούδια  γραμμένα από τους ίδιους.
   Προσκαλούμε τους καλλιτέχνες που θέλουν να εκθέσουν έργα τους στο φεστιβάλ αυτό, να δηλώσουν συμμετοχή στο παρακάτω τηλέφωνο ή email μέχρι τις 20/8/2021. Τις προηγούμενες χρονιές λειτούργησαν οι παρακάτω εκθέσεις:
Έκθεση Φωτογραφίας                           Έκθεση βιβλίων                                    
Έκθεση Κεραμικής                                Έκθεση Μουσικών Οργάνων
Έκθεση υφασμάτινων δημιουργιών      Έκθεση Ζωγραφικής
Έκθεση χειροποίητων Κοσμημάτων     Έκθεση Χαρτογλυπτικής
Ο αριθμός των εκθετών είναι περιορισμένος και εξαρτάται από το διαθέσιμο χώρο και από τους κανόνες υγιεινής  που ανακοινώθηκαν για τις εκθέσεις.
 
   Προσκαλούμε, επίσης, τους Σερραίους επιχειρηματίες να σταθούν και φέτος αρωγοί και να μας στηρίξουν οικονομικά ως χορηγοί και  να προβληθούν μέσα από το φεστιβάλ αυτό..
   
    Τέλος, καλούμε αυτούς που θέλουν να  βοηθήσουν  στην πραγματοποίηση αυτής της μοναδικής διοργάνωσης στην πόλη μας, να επικοινωνήσουν μαζί μας και να δηλώσουν εθελοντές ή εθελόντριες.
 
 Παρακαλούμε  να  επικοινωνήσετε  μαζί μας   στο   email:  geoellin@yahoo.gr     ή  στο τηλέφωνο   6972348223
 
Σέρρες 2/8/2021
Με εκτίμηση
 
Ο  Πρόεδρος του συλλόγου                                        Ο Γ.Γραμματέας του συλλόγου
     Κορνήλιος Λαζαρίδης                                                     Γιώργος   Ελληνούδης