ΑΘΛΗΤΙΚΑ

*8ο Τουρνουά Ακαδημιών κατά του ρατσισμού και της Βίας 2021*

Ο Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός από το 2014 Κλείνοντας 50 ΧΡΌΝΙΑ συνεχής παρουσίας σ όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου συμμετέχει με την πραγματοποίηση Τουρνουά Ακαδημιών με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας κατά του ρατσισμού και της βίας .Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 16 Οκτωβρίου 2021, ωρα 10.00 π.μ στις εγκαταστάσεις μας , στο Πάρκο της Ομόνοιας. Με την υποστήριξη της Ε.Π.Ο 
 
Ο συνεργάτης της UEFA Fare (Ποδόσφαιρο κατά του ρατσισμού στην Ευρώπη) ξεκίνησε τις ετήσιες εβδομάδες #FootballPeople - μια καμπάνια που καλεί τους υποστηρικτές, τους συλλόγους, τους παίκτες, τις μειονοτικές ομάδες και κοινότητες να ευαισθητοποιήσουν τις κοινωνικές ανισότητες στον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένου του ρατσισμού, των διακρίσεων λόγω φύλου και της ομοφοβίας.
 
Η πρωτοβουλία, η οποία διαρκεί από τις 7-21 Οκτωβρίου 2021, θεωρείται η μεγαλύτερη καμπάνια για κοινωνικές αλλαγές στην ποδοσφαιρική κοινότητα και συγκεντρώνει περισσότερες από 1000 ομάδες σε 65 χώρες.
 
«Η UEFA έχει μερικές από τις πιο σκληρές κυρώσεις στον αθλητισμό για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων, αλλά αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεργαζόμαστε με μια σειρά συνεργατών για να βοηθήσουμε στον εντοπισμό, την κατανόηση και την εξάλειψη των διακρίσεων από το παιχνίδι, είτε στο γήπεδο, είτε στην γραμμή επαφής είτε στις κερκίδες.
 
«Μόνο όταν ακούμε μπορούμε να μάθουμε τι πρέπει να γίνει για να διασφαλίσουμε ότι το ποδόσφαιρο παρέχει ένα ασφαλές και ευπρόσδεκτο περιβάλλον σε όλους, παντού».