ΤΟΠΙΚΑ

Αποκλεισμός των Δικαστηρίων Σερρών σήμερα Δευτέρα 15/4

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων του Ν. Σερρών σε εκτέλεση της υπ’ αρ. 1/2024 απόφασης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 12-04-2024

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων του Ν. Σερρών σε εκτέλεση της υπ’ αρ. 1/2024 απόφασης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 12-04-2024

 
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
 

 Το συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του Δικαστικού Μεγάρου Σερρών, τη Δευτέρα 15-04-2024 από ώρα 09:00 έως 11:00, διαμαρτυρόμενοι για το Σχέδιο Νόμου «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».
 
Συμμετοχή στις λοιπές κινητοποιήσεις που αποφάσισε η ΟΔΥΕ.
 
Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι είναι αντίθετοι στο Νομοσχέδιο και
 
ΖΗΤΟΥΝ

την άμεση ΑΠΟΣΥΡΣΗ του νομοσχεδίου. Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ακόμη:
 
Επειδή θεωρούμε ότι το κριτήριο λειτουργίας μιας δικαστικής υπηρεσίας πρέπει να είναι ένα και μοναδικό: Η ευχερής και ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών όλης της χώρας, ακόμα και των ακριτικών περιοχών, στη Δικαιοσύνη.
 
Επειδή θεωρούμε ότι για οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας μιας δικαστικής υπηρεσίας πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός και σαφές σχέδιο για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.
 
Επειδή θεωρούμε ότι το κλείσιμο οποιασδήποτε υπηρεσίας σημαίνει αυτόματα και μαρασμό της περιοχής, διαφωνούμε ΚΑΘΕΤΑ με την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας.
 
Επειδή δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως πρόβλεψη για τους διαθέσιμους χώρους στο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών μετά τις «μεταθέσεις» των υπαλλήλων, αλλά ούτε και για την τακτοποίηση του αρχειακού υλικού.
 
Επειδή η αναδιάρθρωση των δικαστικών υπηρεσιών πρέπει να γίνεται βάσει μελέτης και οργανωμένου σχεδίου για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και όχι με γνώμονα τις απαιτήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας.
 
Τελικά μιλάμε για αναστάτωση και σχέδιο χωρίς σχέδιο!
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

– Άμεση κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου των Σερρών, το οποίο έχει μείνει μέχρι τώρα μόνο στα σχέδια, παρόλο που έχει εγκριθεί η χρηματοδότησή του από το 2020, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων, δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.
-Άμεση κάλυψη όλων των οργανικών κενών και διορισμός νέων υπαλλήλων.
-Οικονομική αναβάθμιση και αναγνώριση των ειδικών συνθηκών εργασίας μας με την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών εργασίας.