ΤΟΠΙΚΑ

Ελληνικό παράδοξο: Ανοιγοκλείνουν τα νέα διόδια ! Στην Εθνική Οδό Σερρών θεσσαλονίκης, στον ανισόπεδο κόμβο

Μετά από πολλές παλινωδίες, αρρυθμίες και καταγγελίες για τα διόδια στο σημείο έξω από τα Λαγυνά, έκλεισαν για αρκετό καιρό..για να ανοίξουν και πάλι.
Συγκεκριμένα μετά τη λειτουργία  του δεύτερου σταθμού στην Εθνική Οδό 
Σερρών θεσσαλονίκης, στον ανισόπεδο κόμβο, σε σημείο δηλ. που θέτει σε κίνδυνο τόσο την ασφάλεια των διερχόμενων αυτοκινήτων όσο και την κυκλοφοριακή λειτουργία, αρχικά έκλεισαν προσωρινά.
 Το  παράξενο είναι ότι πριν από λίγο καιρό ξεκίνησαν να δουλεύουν το βράδυ !
Έτσι οποιος επιστρέφει από  Θεσσαλονίκη αιφνιδιάζεται με κίνδυνο ακόμα να πέσει και επάνω στις μπάρες που όταν πέρασε το μεσημέρι ήταν ανοιχτές!
Σήμερα η χρέωση είναι 30 λεπτά.
Σύμφωνα όμως με  άρθρο  Υπουργικής Απόφασης, από την ημερομηνία έναρξης παραχώρησης της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού το ύψος των νέων διοδίων θα αναπροσαρμοστεί στο ύψος που προβλέπει η σύμβαση, που θα είναι 0,065 €/χλμ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

ΑΥΞΗΣΕΙΣ

 Άρα μετά την έναρξη της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού,για μήκος περιοχής χρέωσης 7,5χλμ. το κόστος των 3 νέων σταθμών διοδίων στον Ανισόπεδο Κόμβο Λαγκαδά/Σερρών θα αυξηθεί σε 0,5€ για τα ελαφρά οχήματα, σε 1,25€ για τα μικρά φορτηγά και σε 1,75€ για τα μεγάλα φορτηγά.