ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Μουσικό Σχολείο Σερρών

Το Σάββατο, 20 Απριλίου το Μουσικό Σχολείο Σερρών είχε τη χαρά και τιμή να το επισκεφθεί

Το Σάββατο, 20 Απριλίου το Μουσικό Σχολείο Σερρών είχε τη χαρά και τιμή να το επισκεφθεί

ο συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής Θανάσης Παπακωνσταντίνου, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Την επίσκεψη του δημοφιλούς καλλιτέχνη που κράτησε δύο ώρες, παρακολούθησαν πλήθος μαθητών, γονέων και καθηγητών. Κατά τη διάρκειά της, δύο μουσικά σύνολα του σχολείου τραγούδησαν γνωστές επιτυχίες του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και δικές τους συνθέσεις, ενώ στο δεύτερο μέρος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να του θέσουν ερωτήσεις σε έναν ανοιχτό διάλογο.
 
 
Στον κ. Παπακωνσταντίνου προσφέρθηκε πίνακας που φιλοτεχνήθηκε από μαθητές του σχολείου με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους και άλλα αναμνηστικά δώρα.
                                                    
 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξήρε την προσπάθεια που γίνεται στα Μουσικά Σχολεία και τόνισε τα θετικά της αποτελέσματα στον πολιτισμό και στην διατήρηση της μουσικής μας κληρονομιάς. Στις απαντήσεις του στα παιδιά ήταν βαθύτατα ειλικρινής, τίμιος και προσιτός. Σημείωσε πως το έργο του στηρίζεται στην αγάπη του για την παραδοσιακή και λαϊκή μας μουσική αλλά και για την λογοτεχνία. Αναφέρθηκε στην τέχνη ως θεραπευτική διαδικασία τόσο για τον δημιουργό όσο και για τον αποδέκτη της. Όπως είπε «… Η μουσική, επειδή εκφράζει την ουσία του κόσμου κι είναι μία παρηγορητική διαδικασία, απέναντι σε πολλά άλλα στη ζωή μας που είναι σκοτεινά κι αρνητικά, στηρίζει την ύπαρξή μας, της οποίας το μονοπάτι είναι δύσβατο… υπάρχει πόνος, υπάρχει και χαρά, υπάρχουν δύσκολες στιγμές . Κι εκείνες τις δύσκολες στιγμές η μουσική είναι στήριγμα. Το έκανα (ασχολήθηκα με την μουσική) για να στηρίξω την ύπαρξή μου στον κόσμο.».
 

                                                      
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
  
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει πρώτα από όλα τον σπουδαίο καλλιτέχνη για την τιμή μου μας έκανε και για την ευκαιρία που έδωσε στα παιδιά μας να τον γνωρίσουν και να εμπνευστούν από το έργο και το ήθος του. Θέλουμε ακόμη να ευχαριστήσουμε τους καθηγητές και τα παιδιά που μας βοήθησαν στην προετοιμασία και την διοργάνωση της εκδήλωσης. Φυσικά, το μεγαλύτερο ευχαριστώ το απευθύνουμε στους γονείς και τους μαθητές που γέμισαν το ανοιχτό θέατρο του σχολείου μας.

 
Αναλυτικά, στην εκδήλωση συμμετείχαν:
 
1ο σχήμα «Φαμέν Φατέ»: Μπούσιου Άρτεμις (βιολί), Χίντζιου Γεωργία (ούτι), Γκιμπιρίτης Ευάγγελος (τύμπανα), Κιοσόγλου Ευάγγελος (μπουζούκι), Μπούζιου Σοφία Αφροδίτη (μπουζούκι), Παρζιάλη Εμμέλεια (κρουστά, φωνή), Αγγελίδου Μαρία (μπάσο), Ντικιάδη Φενίνα (κιθάρα, φωνή) και Νούλης Κωνσταντίνος (λαούτο)
 
2ο σχήμα: Γκιμπιρίτης Ευάγγελος (τύμπανα), Ασημακοπούλου Μαρία (φωνή), Ασβεστάς Βασίλης (μπάσο), Μονόχειρ Δημήτριος (πιάνο, φωνή), Καφεστίδου Νίκη (φλάουτο), Τσιακίρη Εύα (τρομπέτα), Αδαμίδου Δανάη (μπουζούκι), Βακιρτζής Χρήστος (κιθάρα), Πάντας Πέτρος (καχόν) και Ματσούκα Κωνσταντίνα (κιθάρα)
 
Τον πίνακα φιλοτέχνησαν οι μαθητές Ζαγκότας Κωνσταντίνος και Κορωνίδου Καλλιόπη με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους, Μυλωνά Λίλας.
 
Στην διοργάνωση βοήθησαν οι καθηγητές Χατζοπούλου Ειρήνη, Παπαπαρασκευάς Νίκος, Κοσμίδης Παύλος και Καραβίδας Μανώλης, η μητέρα, μέλος του Συλλόγου Γαλάνη Κική και τα μέλη του Δ.Σ. Γκεντσίδης Απόστολος, Δαμαλάς Απόστολος, Βουτσινά Νανά, Παπάζογλου Θεοδότη, Μπακάλη Χρύσα, Λατρόβαλη Χρύσα και Αλεξιάδου Ευθυμία.
 
 
Η μεγάλη απήχηση της δράσης, τα θετικά σχόλια των παραβρισκόμενων και κυρίως των παιδιών, μάς γεμίζουν κουράγιο και θέληση να την επαναλάβουμε με νέα πρόσωπα, πάντοτε με γνώμονα την ολόπλευρη ανάπτυξη των δυνατοτήτων των παιδιών μας και την προαγωγή της Παιδείας.