ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γέλασε, έκλαψε και χειροκρότησε το κοινό

Την Κυριακή 7 Απριλίου δόθηκε με επιτυχία η τελευταία παράσταση με τίτλο ''Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;'' από τη φοιτητική θεατρική ομάδα του Ομίλου ''Ορφέας'' Σερρών.

Την Κυριακή 7 Απριλίου δόθηκε με επιτυχία η τελευταία παράσταση με τίτλο ''Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;'' από τη φοιτητική θεατρική ομάδα του Ομίλου ''Ορφέας'' Σερρών.


Γράφει o Παντελής Κληντσάρης-Σπουδαστής Δημοσιογραφίας του Σ.Α.Ε.Κ. Σερρών.

Το μυθιστόρημα ''Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;'' του Μαρκ Χάντον,το οποίο έγινε θεατρικό έργο από τον Σάιμον Στήβενς,παρουσιάζει την ιστορία ενός αυτιστικού παιδιού του Κρίστοφερ,ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας έρευνας που κάνει για να ανακαλύψει τον δολοφόνο του σκύλου της γειτόνισσας του,ανακαλύπτει κάποια κομμάτια από το παρελθόν του που μέχρι εκείνη τη στιγμή αγνοούσε.

Ο κόσμος που παρευρέθηκε στην τελευταία παράσταση,αλλά και στις προηγούμενες,στην αρχή μπορεί να συγκινήθηκε,οι περισσότεροι έκλαψαν κατά τη διάρκεια του έργου,όμως στο τέλος όλοι κατάλαβαν το μήνυμα που θέλει να περάσει το συγκεκριμένο έργο.Το ότι ο αυτισμός δεν είναι ασθένεια.Είναι απλά ένας διαφορετικός τρόπος ζωής.Είναι λάθος να νομίζουμε πως ο αυτισμός είναι νοητική υστέρηση.Ένα αυτιστικό άτομο μπορεί να κάνει ό,τι και κάθε άνθρωπος.

Μπορεί να σπουδάσει,να δουλέψει,να ταξιδέψει,να μείνει μόνος κ.λπ..Οι μόνες διαφορές είναι μερικές διαφορετικές κινήσεις στο σώμα και η αυξημένη παρατηρητικότητα σε αυτά που βλέπει και σε αυτά που ακούει.  

Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα ήταν ισάξιο με αυτό που θα είχε αν η συγκεκριμένη παράσταση ανέβαινε από επαγγελματίες ηθοποιούς.Μετά το τέλος της κάθε παράστασης το κοινό πήγαινε να χαιρετίσει τα παιδιά που έπαιξαν εξαιρετικά,ενώ όλοι ήθελαν να αγκαλιάσουν και να ευχαριστήσουν το παιδί που έπαιξε το ρόλο του Κρίστοφερ,καθώς τους έδωσε ένα πολύ μεγάλο μάθημα ζωής.

Για μία ακόμη χρονιά η φοιτητική θεατρική ομάδα του Ομίλου ''Ορφέας'' Σερρών έδειξε πως δεν χρειάζεται να είσαι σπουδαγμένος ηθοποιός για να παράξεις ένα σωστό αποτέλεσμα.Το μόνο που χρειάζεται είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις...