ΕΛΛΑΔΑ
Γεωργία Ανδρεάδου: Ζυμαρικά με την ψυχή της λίμνης Κερκίνης
Στα πανέμορφα Άνω Πορόια στις πλαγιές του Μπέλλες, η τέχνη των παραδοσιακών ζυμαρικών αποκτά νέα πνοή χάρη στο βουβαλίσιο γάλα και το Εργαστήριο της Γεωργίας Ανδρεάδου.
Στα πανέμορφα Άνω Πορόια στις πλαγιές του Μπέλλες, η τέχνη των παραδοσιακών ζυμαρικών αποκτά νέα πνοή χάρη στο βουβαλίσιο γάλα και το Εργαστήριο της Γεωργίας Ανδρεάδου.

Το γάλα, που προέρχεται από τη μονάδα ελεύθερης βοσκής που διατηρεί η οικογένεια, προσδίδει στα ζυμαρικά πλούσια, κρεμώδη γεύση και μοναδική υφή. Σημαντικό είναι επίσης ότι το βουβαλίσιο γάλα, σε σύγκριση με το αγελαδινό γάλα, περιέχει: 58% περισσότερο ασβέστιο, 40% περισσότερες πρωτεΐνες και 43% λιγότερη χοληστερόλη. Είναι επίσης πλούσια πηγή σιδήρου, φωσφόρου και βιταμίνης Α. Αποτελεί την ιδανική λύση για άτομα αλλεργικά στο αγελαδινό γάλα.
Στο Εργαστήριο της Γεωργίας Ανδρεάδου, η τέχνη των παραδοσιακών ζυμαρικών αποκτά νέα πνοή χάρη στο βουβαλίσιο γάλα/Photo: Παν. Σαββίδης
Στα προϊόντα του εργαστηρίου περιλαμβάνονται: τραχανάς (γλυκός και ξινός), κριθαράκι, λαζάνια, σπαγγέτι, πέννες και χυλοπίτες. Όλα παρασκευάζονται με παραδοσιακές μεθόδους, χωρίς συντηρητικά, σε εργαστήριο πιστοποιημένο ως προς την ποιότητα και την ασφάλεια. Η Γεωργία Ανδρεάδου και η οικογένειά της συνεχίζουν την τοπική παράδοση, φέρνοντας στο τραπέζι μας ζυμαρικά υψηλής διατροφικής αξίας, με τη φυσικότητα και τον πλούτο της Κερκίνης και του Μπέλλες σε κάθε μπουκιά. Κύριο μέλημά τους είναι η συνέχιση της γευστικής παράδοσης και η αξιοποίηση των τοπικών πρώτων υλών, πάντα με σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Στις Σέρρες ξεδιπλώθηκαν γευστικές ιστορίες και παραδόσεις, μέσα από το θεματικό εργαστήριο που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών, στο πλαίσιο του διακρατικού σχεδίου «LOCAL TOUR», με τη συμβολή της Chefstories. Ο τόπος αυτός έχει κάθε λόγο να διεκδικεί τη θέση που του αξίζει στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας. Και οι επισκέπτες που γνωρίζουν τις γεύσεις των Σερρών, φεύγουν πάντα με την επιθυμία να ξαναγυρίσουν για ακόμη περισσότερες εμπειρίες.
Πληροφορίες: ΠΗΓΗ: TRAVEL.GR
Στο Εργαστήριο της Γεωργίας Ανδρεάδου, η τέχνη των παραδοσιακών ζυμαρικών αποκτά νέα πνοή χάρη στο βουβαλίσιο γάλα/Photo: Παν. Σαββίδης
Στα προϊόντα του εργαστηρίου περιλαμβάνονται: τραχανάς (γλυκός και ξινός), κριθαράκι, λαζάνια, σπαγγέτι, πέννες και χυλοπίτες. Όλα παρασκευάζονται με παραδοσιακές μεθόδους, χωρίς συντηρητικά, σε εργαστήριο πιστοποιημένο ως προς την ποιότητα και την ασφάλεια. Η Γεωργία Ανδρεάδου και η οικογένειά της συνεχίζουν την τοπική παράδοση, φέρνοντας στο τραπέζι μας ζυμαρικά υψηλής διατροφικής αξίας, με τη φυσικότητα και τον πλούτο της Κερκίνης και του Μπέλλες σε κάθε μπουκιά. Κύριο μέλημά τους είναι η συνέχιση της γευστικής παράδοσης και η αξιοποίηση των τοπικών πρώτων υλών, πάντα με σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Στις Σέρρες ξεδιπλώθηκαν γευστικές ιστορίες και παραδόσεις, μέσα από το θεματικό εργαστήριο που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών, στο πλαίσιο του διακρατικού σχεδίου «LOCAL TOUR», με τη συμβολή της Chefstories. Ο τόπος αυτός έχει κάθε λόγο να διεκδικεί τη θέση που του αξίζει στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας. Και οι επισκέπτες που γνωρίζουν τις γεύσεις των Σερρών, φεύγουν πάντα με την επιθυμία να ξαναγυρίσουν για ακόμη περισσότερες εμπειρίες.
Πληροφορίες: ΠΗΓΗ: TRAVEL.GR
#SerresParatiritis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρμοδιότητα της Πυροσβεστικής και επίσημα πλέον οι έλεγχοι για ακαθάριστα οικόπεδα μετά από καταγγελίες - Στα 1.000 ευρώ το πρόστιμο