ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H «Όλγα» του Μιχάλη Κοβανίδη ανεβαίνει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

"Ξεκινούν οι πρόβες" σύμφωνα με την ανάρτηση του συμπολίτη μας, ηθοποιού Μιχάλη Κοβανίδη στα social media, μας για τον μονόλογο «Όλγα» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.

"Ξεκινούν οι πρόβες" σύμφωνα με την ανάρτηση του συμπολίτη μας, ηθοποιού Μιχάλη Κοβανίδη στα social media, μας για τον μονόλογο «Όλγα» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.

Ο βραβευμένος μονόλογος «Όλγα» του Μιχάλη Κοβανίδη ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία του στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, τον Φεβρουάριο του 2018, με την πρωτη παρασταση που είχε πραγματοποιηθεί με την αρωγή της αείμνηστης Νινέτας Φραγκεδάκη,Προέδρου στο «Σπίτι της γυναίκας». Τώρα το βραβευμένο έργο «Όλγα» ανεβαίνει και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας αυτή τη θεατρική σεζόν.

Ένας γυναικείος μονόλογος για την ενδοοικογενειακή βία που τιμήθηκε με έπαινο από τον Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός” ( Έπαινος 2017) με την Καλλιόπη Ευαγγελίδου

 

Ποιος είναι ο Μιχάλης Κοβανίδης

Ο Μιχάλης Κοβανίδης γεννήθηκε στις Σέρρες. Ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας και εκπαιδευτικός. Απόφοιτος της Ανώτερης  Σχολής Δραματικής τέχνης Γ. Θεοδοσιάδη, με σπουδές στη δημιουργική γραφή στην εκπαίδευση. Είναι μέλος του Σωμάτιο Ελλήνων Ηθοποιών Θεατρικών Συγγραφέων.

Έχει γράψει θέατρο για ενήλικες,εφήβους και παιδιά. Έργα του έχουν ανεβεί σε διάφορες θεατρικές σκηνές και έχουν βραβευτεί. Ως ηθοποιός έχει παίξει στο Εθνικό θέατρο, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών και σε ανεξάρτητες παραγωγές. 


Λίγα λόγια για το έργο

Η ” Όλγα” γράφτηκε το 2017. Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος 2017-2018 (θεατρικά αναλόγια).

Ένας γυναικείος μονόλογος με απρόβλεπτη εξέλιξη στα όρια της λογικής και της τρέλας.

«Όλγα», είναι η γυναίκα που περιμένει τον γιο της από το νηπιαγωγείο, η γυναίκα που πίνει βιαστικά τον καφέ της και κρύβει τα μάτια της. Έχει φως και σκοτάδι στη ματιά της, παλεύει με σκιές και την τρομάζει το έντονο φως. Ψάχνει τις λέξεις που «πεταρίζουν» σαν μικροσκοπικές νυχτερίδες στο μυαλό της. Κείμενο που «διαβάζει» ανθρώπινες καταστάσεις, με χιούμορ και ανατροπές.

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΤΖΑ