Η ελληνική ιππασία γιόρτασε τις επιτυχίες του 2025
Σε μία ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), η Ετήσια Εκδήλωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας (ΕΟΙ), όπου η ελληνική ιππασία γιόρτασε τις επιτυχίες του 2025.
Σε μία ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), η Ετήσια Εκδήλωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας (ΕΟΙ), όπου η ελληνική ιππασία γιόρτασε τις επιτυχίες του 2025.
Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην κοινωνική προσφορά, αναδεικνύοντας τον αθλητισμό ως δύναμη που ξεπερνά τα όρια των διακρίσεων και μετατρέπεται σε πηγή έμπνευσης, αλληλεγγύης και ζωής. Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία τίμησε πρόσωπα που με όραμα, πίστη, αγάπη και ανιδιοτελή προσφορά συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας.
Τιμητικές βραβεύσεις
-
Γεώργιος Καπελλάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, για την πολυετή και ανεκτίμητη προσφορά του στο παραολυμπιακό κίνημα.
-
Μιχάλης Καλαράκης, αθλητής ιππασίας, για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
-
Διονύσιος Κοδέλλας, Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, για τη συμπλήρωση 10 ετών στην ηγεσία του οργανισμού.
-
Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης, γιατρός και ιδρυτής της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. και Πρόεδρος της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδας, για το επιστημονικό και φιλανθρωπικό του έργο.
-
Μαρία Λίγκα, φυσιοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στην ιπποθεραπεία και πρώην Πρόεδρος του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών, για τη συμβολή της στην ανάπτυξη της θεραπευτικής ιππασίας στην Ελλάδα.
-
Ιωάννα Γλυνού, αθλήτρια ιππασίας και σχεδιάστρια κοσμημάτων, για την έμπνευση και υλοποίηση φιλανθρωπικών δράσεων στο άθλημα.
Βράβευση αθλητών
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη και στους αθλητές της ιππασίας και στις αγωνιστικές τους επιτυχίες το προηγούμενο έτος:
-
Ιόλη Μυτιληναίου και Άγγελος Τουλούπης για τις διεθνείς διακρίσεις τους.
-
Αθλητές που τίμησαν το εθνόσημο με τη συμμετοχή και την προσφορά τους στην Εθνική Ομάδα, μεταξύ των οποίων οι Δημήτρης Νάτσης, Άννα Παπαγεωργίου και Ηλίας Μπαλιούσης.
Η εκδήλωση ανέδειξε όχι μόνο τις αθλητικές επιτυχίες, αλλά και την κοινωνική διάσταση της ιππασίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προσφοράς, της έμπνευσης και της αλληλεγγύης μέσα από το άθλημα.
