Κωνσταντέλιας: Πέταξε για Ντόρτμουντ – Στην τελική ευθεία η μεγάλη μεταγραφή
Ο 23χρονος «μάγος» του ΠΑΟΚ αναχώρησε το πρωί της Κυριακής για τη Γερμανία – Η συμφωνία μπορεί να πλησιάσει τα 30 εκατ. ευρώ
Ο 23χρονος «μάγος» του ΠΑΟΚ αναχώρησε το πρωί της Κυριακής για τη Γερμανία – Η συμφωνία μπορεί να πλησιάσει τα 30 εκατ. ευρώ
Για τη Γερμανία αναχώρησε το πρωί της Κυριακής ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, καθώς η μετακίνησή του από τον ΠΑΟΚ στην Μπορούσια Ντόρτμουντ φαίνεται να έχει μπει στην τελική ευθεία.
Ο 23χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός ταξιδεύει με προορισμό το Ντόρτμουντ, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα τελευταία στάδια της συμφωνίας. Εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, αναμένεται να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.
Η γερμανική ομάδα κινήθηκε αποφασιστικά τις τελευταίες ώρες, μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων για τον Σαΐντ Ελ Μάλα. Τα γερμανικά δημοσιεύματα παρουσίαζαν τον Κωνσταντέλια ως βασικό μεταγραφικό στόχο της Ντόρτμουντ, η οποία αναζητούσε έναν ποδοσφαιριστή με δημιουργία, τεχνική ποιότητα και δυνατότητα να αγωνιστεί σε περισσότερες από μία θέσεις πίσω από τον επιθετικό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η πρόταση της Ντόρτμουντ προς τον ΠΑΟΚ κινείται στα 25,5 εκατ. ευρώ, με πρόσθετους όρους και ποσοστό μεταπώλησης, ενώ η συνολική αποτίμηση της συμφωνίας μπορεί να πλησιάσει τα 30 εκατ. ευρώ. Στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή φέρεται να προσφέρεται συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές περίπου 3 εκατ. ευρώ.
Εφόσον η μεταγραφή ολοκληρωθεί, ο Κωνσταντέλιας θα συναντήσει στη Βεστφαλία τον Κωνσταντίνο Καρέτσα, τον οποίο απέκτησε ήδη η Ντόρτμουντ. Οι δύο Έλληνες διεθνείς αναμένεται να προσδώσουν έντονο ελληνικό χρώμα, ταλέντο και δημιουργικότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή των Βεστφαλών.
Για τον ΠΑΟΚ, η επικείμενη παραχώρηση του σημαντικότερου περιουσιακού στοιχείου του αναμένεται να αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία του συλλόγου. Για τον ίδιο τον Κωνσταντέλια ανοίγει ένα νέο, ιδιαίτερα απαιτητικό κεφάλαιο σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.
Η φωτογραφία του πρακτορείου INTIME είναι σημερινή και τραβήχτηκε κατά την αναχώρηση του Γιάννη Κωνσταντέλια για τη Γερμανία.

