ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μια ζωή με κίονες και αετώματα»: Την Παρασκευή η παρουσίαση του βιβλίου του Ευάγγελου Φυλακτού

Η παρουσίαση του βιβλίου «Μια ζωή με κίονες και αετώματα» του Ευάγγελου Φυλακτού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 7:00 το βράδυ στη Βιβλιοθήκη Σερρών.

Η παρουσίαση του βιβλίου «Μια ζωή με κίονες και αετώματα» του Ευάγγελου Φυλακτού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 7:00 το βράδυ στη Βιβλιοθήκη Σερρών.

Η εκδήλωση επικεντρώνεται στο έργο και την πορεία του συγγραφέα, αναδεικνύοντας τη διαδρομή του «από την Αμφίπολη στον Παρθενώνα», όπως χαρακτηριστικά αποτυπώνεται και στο βιβλίο του.  

Ο Ευάγγελος Φυλακτός ειναι αυτοδίδακτος καλλιτέχνης του μαρμάρου, υψηλού επιπέδουμε βαθιά αγάπη για την αρχαία ελληνική τέχνη. Η αφοσίωσή του τον οδήγησε:

  • σε πολυετή μελέτη και έρευνα των μνημείων της Ακρόπολη
  • σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης
  • σε συμμετοχή σε έργα αποκατάστασης του Παρθενώνας (κατασκευή αρχιτεκτονικών στοιχείων όπως σπόνδυλοι και τρίγλυφα)

Παράλληλα, είναι μέλος της προσπάθειας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

  Η φιλοσοφία και η πορεία του

 Η ενασχόλησή του με την τέχνη δεν είναι τυχαία αλλά πηγάζει από εσωτερική αναζήτηση των ριζών του ελληνικού πολιτισμού. Ο ίδιος λέει ότι μέσα από το έργο του προσπαθεί να «παντρέψει» το παρελθόν με το παρόν.

Καταγωγή του είναι η Πεντάπολη Σερρών, περιοχή με ιστορικό βάθος, συνδεδεμένη συμβολικά με τον Μέγας Αλέξανδρος. Εκεί έμαθε να δουλεύει το μάρμαρο και να του δίνει «πνοή και μορφή».

 Το βιβλίο

 Η έρευνα συνδέεται και με την παρουσίαση του βιβλίου του:

  • Μια ζωή με κίονες και αετώματα

Το βιβλίο αποτυπώνει τη ζωή και τη δημιουργική του διαδρομή — από την Αμφίπολη έως τα έργα του Παρθενώνα.