ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μόνο μια ελληνίδα ηθοποιός τα έφτιαξε κάποτε με σταρ του Χόλιγουντ

Η μυστική σχέση μιας Ελληνίδας ηθοποιού με αστέρα του Χολιγουντ είναι το μόνο πραγματικό ερωτικό επεισόδιο  που είχε ποτέ ημεδαπή σταρ με παγκόσμια διασημότητα του κινηματογράφου.

Έχουν ακουστεί κατά καιρούς διάφορα για το σεξαπίλ των Ελληνίδων σταρ του σινεμά και για τις επιτυχίες τους με διάσημους συναδέλφους τους ανά τον κόσμο.
 
Η Καρέζη μαγνήτισε τον Αλαίν Ντελόν, η Καραγιάννη τον Ρόμπερτ Μίτσαμ, η Βουγιουκλάκη πολιόρκησε τον Γκρέγκορι Πεκ, η Λάσκαρη και η Διαλυνά ξεσήκωσαν κύματα ενθουσιασμού στις Κάννες. Όλα αυτά ωραία και καλά αλλά η μόνη πραγματική ερωτική ιστορία με σταρ του Χόλιγουντ έρχεται από εκεί που δεν θα περίμενε ίσως κανείς.
 
Πρόκειται για ένα ρομάντσο που έμεινε επί της ουσίας κρυφό μέχρι τις παρυφές της νέας χιλιετίας, για ένα πάθος που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον Μάρλον Μπράντο και μια Ελληνίδα ηθοποιό διεθνούς φήμης.
 
Το ειδύλλιο άρχισε στη Ρώμη πριν από εβδομήντα περίπου χρόνια, το 1954, Ο τριαντάχρονος Μπράντο, διάσημος όσο κανείς άλλος, συναντά την εικοσιτετράχρονη μεσογειακή ομορφιά της Ειρήνης Παπά. Η έλξη είναι αναπόφευκτη και το ερωτικό πάθος εκτονώνεται μακριά από τα φλας των φωτογράφων και τα αδιάκριτα μάτια του Τύπου της εποχής.
 
Η θυελλώδης σχέση έμεινε κρυφή και ανομολόγητη, τον καιρό ακόμα που ο Μάρλον Μπράντο επισκεπτόταν την Ελλάδα, για να προβάλει το δραματικό ζήτημα των ορφανών εξαιτίας του εμφυλίου. Ο έρωτας Μπράντο-Παπά ακολούθησε υπόγεια διαδρομή μετά το χωρισμό τους. Το 1999 ο Μάρλον Μπράντο επισκέφθηκε ξανά την Ελλάδα και ζήτησε να συναντήσει την παλιά του αγάπη.
 
Η Ειρήνη Παπά είχε ομολογήσει κάποτε: «Αγαπούσα τον Μάρλον Μπράντο και νοιαζόμουν πολύ για εκείνον. Ήταν το μεγάλο πάθος της ζωής μου».

Πηγή: fosonline.gr