ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Δημητρης Κομητούδης στην Εθνική ομάδα ανδρών!

Ο 27 χρόνος πασαδόρος ξεκίνησε το βόλεϊ στον ΑΟΣ και με την εισαγωγή του στο τμήμα οικονομικών επιστημών του Α.Π.Θ.  ξεκίνησε μια λαμπρή καριέρα στο… οικογενειακό άθλημα για ένα χρόνο στον Αίαντα Ευόσμου και για τρία στον Πήγασο Πολίχνης ενώ κέρδισε με το… σπαθί του μια θέση στην Εθνική ομάδα.

Μια θέση που δεν την κέρδισε επικαλούμενος  το… «βαρύ» επίθετο της οικογενείας στο χώρο του βόλεϊ αφού ο πατέρας Σάκης Κομητούδης εδώ και δεκαετίες υπηρετεί την ομάδα του ΑΟΣ. 
 
Τη Δευτέρα 30/5 ορίστηκε το πρώτο ραντεβού της Εθνικής ανδρών που όπως και η Εθνική γυναικών θα συμμετάσχει το φετινό καλοκαίρι στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλγερία και στα προκριματικά του Ευρωαπϊκού πρωταθλήματος 2023.

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, που αφορά τους Μεσογειακούς Αγώνες θα πραγματοιποιηθεί στην Καλαμάτα, όπου θα δοθούν φιλικοί αγώνες προετοιμασίας με την αντίστοιχη Εθνική ομάδα της Αλγερίας το διάστημα 15-17/6/2022.

Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα αναχωρήσει για τους Μεσογειακούς Αγώνες στις 23/6/2022 και θα επιστρέφει στις 7/7/2022.
  
Οι αθλητές που έχουν κληθεί στο 1ο στάδιο προετοιμασίας είναι οι εξής: Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, Αλέξανδρος Ράπτης, Σπυρίδων Χάκας, Φροίξος Κωτσάκης, Σπυρίδων Χανδρινός, Γεώργιος Πετρέας, Θεόδωρος Βουλκίδης, Γεώργιος Παπαλεξίου, Δημοσθένης Λινάρδος, Δημήτριος Μούχλιας, Νικόλαος Μήλης, Γεώργιος Τζιουμάκας, Σταύρος Κασαμπαλής, Δημήτριος Κομητούδης, Απόστολος Πετσιάς, Αριστείδης Χανδρινός

Το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας, που αφορά τα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ 2023, θα ξεκινήσει στις 11/7 στην Αθήνα, με την προσθήκη των Ραφαήλ Κουμεντάκη, Μενέλαου Κοκκινάκη και Θανάση Πρωτοψάλτη.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει σε φιλικές αναμετρήσεις τις Λετονία (19-20/7/2022) και Τυνησία (22-24/7/2022), ενώ υπενιθυμίζουμε ότι οι εντός έδρας αγώνες για τα προκριματικά θα φιλοξενηθούν στο ΔΑΚ Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας».
 
Το επιτελείο της Εθνικής Ανδρών είναι το εξής:
Α` Προπονητής: Ντάντε Μπονιφάντε
Β` Προπονητής: Σαμουέλε Πάπι
Γ` Προπονητής: Κωνσταντίνος Χριστοφιδέλης
Team Manager: Μάριος Γκιούρδας
Γυμναστής: Λάμπρος Δάνας
Στατιστικολόγος: Γεώργιος Σομπόνης
Φυσικοθεραπευτές: Δημήτριος Σεϊμέκης / Δημήτριος Νεόφυτος/ Δημήτριος Καραθανάσης / Αναστάσιος Λιόσης
Φροντιστής: Ιωάννης Ρούσσος