ΤΟΠΙΚΑ

Ο παρατηρητής έγραφε σαν σήμερα…

Της Ειρήνης Καρατζά 23 Απριλίου 2006…

Της Ειρήνης Καρατζά 23 Απριλίου 2006…


Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών
Συλλήψεις για Αρχαία και Ναρκωτικά
 

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο 55ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Σερρών Θεσσαλονίκης, από το αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 27 και 28 ετών αντίστοιχα, για κατοχή- μεταφορά και εμπορία έξι κιλών κάνναβης.
 
Συγκεκριμένα αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας (Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών) μετά από αξιοποίηση πληροφοριών ότι τα μέλη ελληνοβουλγαρικού κυκλώματος εναποθέτουν σε προεπιλεγμένα σημεία της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης -Σερρών  ποσότητες ναρκωτικών ουσιών τις οποίες παραλαμβάνουν ημεδαποί συνεργοί τους, εντόπισαν τους παραπάνω δράστες να κινούνται με δύο Ι.Ε.Χ. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους εκ, των οποίων το ένα ως προπομπός και κατά τον αστυνομικό έλεγχο που προγραμμάτισαν στους των αυτοκινήτων στο πορτ-μπαγαζ του εισοσιεπτάχρονου δράστη βρέθηκε ένας σάκος που περιείχε την παραπάνω ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, την οποία κατείχαν από κοινού, οι δύο δράστες και προορίζονταν για εμπορία. Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.
 
 
 
Σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Στρυμωνικού Σερρών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών και του Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας συνελήφθη ένας ημεδαπός ηλικίας 45 ετών την περασμένη Παρασκευή.
 
 
 
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών διενέργησαν νομότυπη έρευνα οι άντρες της αστυνομίας στην οικία του δράστη και κατασχέθηκαν 142 χάλκινα νομίσματα Υστεροκλασικών Ελληνιστικών Ρωμαϊκών και Βυζαντινών Χρόνων, συνολικά 3 εύχρηστα όπλα εκ των οποίων δύο κυνηγετικά δίκαννα, το ένα με κομμένη κάνη, ένα πολεμικό τυφέκιο κατασκευής 1911 χωρίς κοντάκι και έντεκα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
 
 
 
Τα αρχαία αντικείμενα θα παραδοθούν στη ΚΗ ´ Εφορεία Προϊστορικών Κλασικών Αρχαιοτήτων.
 
 
 
Στις προαναφερθείσες περιπτώσεις, οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών. 
 
 
 
Σημαντικά γεγονότα σαν σήμερα 23 Απριλίου 
 
 
 1941 Η Ελλάδα υπογράφει ανακωχή με τη Γερμανία. Ο στρατηγός Τσολάκογλου υπογράφει την παράδοση του ελληνικού  στρατού στα ναζιστικά στρατεύματα. Ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ και η κυβέρνηση του Εμμανουήλ Τσουδερού μετακινούνται στην Κρήτη.
 
 
 
1944 Οι Γερμανοί κατακτητές εισβάλουν στους Πύργους Κοζάνης (τότε Κατράνιτσα) και πυρπολούν το χωριό. Πολλοί κάτοικοι κάηκαν ζωντανοί, άλλοι σκοτώθηκαν εν ψυχρώ, βιάστηκαν κοπέλες και το χωριό κάηκε ολοσχερώς. Τα θύματα ανέρχονται σε 368.
 
 
 
1973 Οι εφημερίδες «Βραδυνή» και «Θεσσαλονίκη» δημοσιεύουν δηλώσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή εναντίον της δικτατορίας και οι αρχές αποφασίζουν την κατάσχεση των φύλλων τους.
 
2005 Ανεβαίνει το πρώτο βίντεο στο YouTube, με τίτλο «Me at the zoo» (Εγώ στον ζωολογικό κήπο).
 
 
 2010 Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η Ελληνική κυβέρνηση υποβάλει αίτηση για διμερή δάνεια από τα υπόλοιπα Κράτη Μέλη της Ευρωζώνης.