ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Drift kings European Pro/Pro2/Queen Στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών αυτό το σαββατοκύριακο

Τον Πανευρωπαϊκό Τελικό αγώνα του Drift Kings International series για το 2021 θα φιλοξενήσουν οι Σέρρες και το μοναδικό Αυτοκινητοδρόμιο της Ελλάδας, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Οκτωβρίου, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν τα ελεύθερα δοκιμαστικά.
 
Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των συμμετοχών αγγίζει τις 50 και θα αγωνιστούν κατηγορίες PRO, PRO2 και Queen. 
 
Οι καλύτεροι Έλληνες οδηγοί θα βρίσκονται στις Σέρρες και θα αντιμετωπίσουν τα μεγάλα ξένα ονόματα (Γαλλία, Γερμανία, Τσεχία, Φιλανδία, Κύπρος, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ουκρανία της πλαγιολίσθησης στην έδρα τους.
 
Η διαδρομή γι’ αυτό τον πανευρωπαϊκό τελικό έχει χαραχθεί από την στροφή Κ2 μέχρι και την Κ8.
Το σίγουρο είναι ότι οι θεατές του αγώνα θα ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς λόγω των υπερβολικών χιλιομέτρων στην είσοδο, οι αθλητές θα πρέπει να οδηγήσουν στο όριο (χειρόφρενο στα 160χλμ./ώρα.)!
 
Να τονιστεί ότι το Drift θεωρείται η ταχύτερα αναπτυσσόμενη επαγγελματική σειρά αγώνων του είδους στον κόσμο. Ο θεσμός ξεκίνησε πριν 15 χρόνια και περιλαμβάνει διεθνείς σειρές αγώνων, στις οποίες κορυφαίοι οδηγοί και ομάδες από 52 χώρες, ανταγωνίζονται για τους τίτλους των πρωταθλημάτων σε 26 διαφορετικές διοργανώσεις.
 
 
Να σημειωθεί ότι το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας (επίπεδο Formula 3).
Παράλληλα είναι η μεγαλύτερη πίστα στα Βαλκάνια, με μήκος 3.187 μέτρα και πλάτος 12-15 μέτρα.
 
Τέλος, επισημαίνεται ότι κατά την είσοδο θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα κατά της εξάπλωσης του covid 19, ενώ θα υπάρχει εισιτήριο 10 (δέκα) ευρώ για το Σάββατο και 10 (δέκα) ευρώ για την Κυριακή.