ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;» Από τον Όμιλο «Ορφέα Σερρών»

Η ημερομηνία 2 Απριλίου για τους περισσότερους ανθρώπους είναι μία καθημερινή ημέρα.Στην πραγματικότητα αυτή η ημέρα είναι πολύ σημαντική καθώς γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Η ημερομηνία 2 Απριλίου για τους περισσότερους ανθρώπους είναι μία καθημερινή ημέρα.Στην πραγματικότητα αυτή η ημέρα είναι πολύ σημαντική καθώς γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Γράφει: Παντελής Κληντσαρης

Ο αυτισμός πολλοί νομίζουν πως είναι ασθένεια.Η αλήθεια είναι πως ο αυτισμός είναι απλά ένας διαφορετικός τρόπος ζωής.Δεν είναι λίγοι αυτοί που τρομάζουν όταν βλέπουν έναν αυτιστικό άνθρωπο να κάνει απότομες κινήσεις.

Αν το ψάξουμε θα δούμε πως η πλειοψηφία της ανθρωπότητας δεν γνωρίζει πως ένας αυτιστικός μπορεί να κάνει ό,τι και όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι.Από το να ζει ανεξάρτητα,μέχρι να κατέχει κάποια σημαντική θέση εργασίας.

Η φοιτητική θεατρική ομάδα του Ομίλου ''Ορφέα Σερρών για φέτος έχει ετοιμάσει ένα έργο στο οποίο θα γνωρίσουμε τι ακριβώς είναι ο αυτισμός και πιο συγκεκριμένα το σύνδρομο ''Άσπεργκερ.Το θεατρικό έργο με τίτλο ''Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;'' παρουσιάζει την ιστορία του Κρίστοφερ,ενός 15χρονου αυτιστικού παιδιού,ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας έρευνας που κάνει για να ανακαλύψει τον δολοφόνο του σκύλου της γειτόνισσας του,θα έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του.Κομμάτια και αλήθειες που μέχρι τώρα δεν γνώριζε θα του χτυπήσουν την πόρτα.Άραγε,πως θα τα αντιμετωπίσει;

Αν θέλετε να μάθετε το τέλος της ιστορίας,αλλά και να δείτε τι ακριβώς είναι ο αυτισμός σας περιμένουμε στο θέατρο του ''Ορφέα(Περιστέρη Κωστοπούλη 12) στις 30&31 Μαρτίου και 6&7 Απριλίου.
 
Ώρα έναρξης: 21:00μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό 7
Φοιτητικό/A.M.E.A. 5€

Συντελεστές παράστασης:
Σκηνοθεσία: Παύλος Κοσμόγλου-Μαρία Γκόγκα
Φωτισμός: Γιώργος Τριανταφύλλου
Ήχος: Μαρία Μανασσή
Σκηνικά: Βαρβάρα Φιρινίδου
Υποβολείο: Κώστας Αγοραστός
Πρωταγωνιστούν(με αλφαβητική σειρά): Μαρία Αναγνώστου,Άγγελος Καμπουράκης,Ευφροσύνη Καραγκίοζη,Κωνσταντίνος Καραχαλίδης,Αικατερίνη Καρύδα,Παντελεήμων Κληντσάρης,Κωνσταντίνος Λαζαρίδης,Δήμητρα Μανδέλα,Ελευθερία Μανιάτη,Ευτυχία Μαυρουδή,Αλεξάνδρα Μωραΐτη,Γεωργία Ντόλια και Κωνσταντίνος Προδρομίδης.