ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σέρρες: Οι ταινίες στο σινεμά

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΩΔΙΟΣ Πέμπτη 22/2 στις 7.30 μ.μ. Παρασκευή 23/2 στις 7.30 μ.μ. Σάββατο 24/2 στις 9.30 μ.μ. Κυριακή 25/2 στις 9.30 μ.μ.

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΩΔΙΟΣ Πέμπτη 22/2 στις 7.30 μ.μ. Παρασκευή 23/2 στις 7.30 μ.μ. Σάββατο 24/2 στις 9.30 μ.μ. Κυριακή 25/2 στις 9.30 μ.μ.

▸ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Χαγιάο Μιγιαζάκι

▸ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Anime

▸ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

124 min

▸ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ

Κατάλληλη για άνω των 12

 

Λίγα λόγια για την ταινία 

 

“Ένα νεαρό αγόρι, ο Μάχιτο, που του λείπει αφόρητα η νεκρή μητέρα του, επιχειρεί να διεισδύσει σε έναν κόσμο όπου ζωντανοί και νεκροί μοιάζει να συνυπάρχουν. Σε εκείνον τον κόσμο ο θάνατος τελειώνει και η ζωή βρίσκει μια νέα αρχή. Οδηγός του Μάχιτο σε αυτό το ταξίδι είναι ένα πλάσμα, μισός ερωδιός και μισός άνθρωπος, το οποίο ισορροπεί οριακά στα όρια ψέματος και αλήθειας. Το αγόρι στο νέο κόσμο κάνει ουσιαστικούς φίλους, ξαναβρίσκει τη μητέρα του, και συναντά τον δημιουργό του κόσμου. “Χαίρομαι τόσο πολύ που ήσουν εδώ”. Μια ημι-αυτοβιογραφική αφήγηση για τη ζωή, το θάνατο και τη δημιουργία, ένας φόρος τιμής στη φιλία, από το εμπνευσμένο μυαλό του Hayao Miyazaki”.


ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

 

Πέμπτη 22/2 στις 10.00 μ.μ. Παρασκευή 23/2 στις 10.00 μ.μ. Σάββατο 24/2 στις 7.15 μ.μ. Κυριακή 25/2 στις 7.15 μ.μ. Δευτέρα 26/2 στις 10.00 μ.μ. Τρίτη 27/2 στις 10.00 μ.μ. Τετάρτη 28/2 στις 10.00 μ.μ.

 

▸ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Αντριου Χέι

▸ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Άντριου Σκοτ, Πολ Μέσκαλ, Κλερ Φόι, Τζέιμι Μπελ

▸ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δραματική

▸ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

105 min

▸ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ

Κατάλληλη για άνω των 18

 

Λίγα λόγια για την ταινία 

 

“Μια νύχτα σε ένα σχεδόν άδειο ουρανοξύστη στο σύγχρονο Λονδίνο, ο Άνταμ συναντά τυχαία έναν μυστηριώδη γείτονα, τον Χάρι, και η καθημερινότητά του αλλάζει. Καθώς η σχέση μεταξύ τους εξελίσσεται, ο Άνταμ κατακλύζεται από μνήμες του παρελθόντος και βρίσκεται να επιστρέφει στην επαρχιακή πόλη όπου μεγάλωσε και στο σπίτι της παιδικής του ηλικίας, όπου μοιάζει να ζουν ακόμα οι γονείς του, όπως ακριβώς τη μέρα που σκοτώθηκαν, πριν από 30 χρόνια”.

 

 

 

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

 

Από Παρασκευή 23/2 έως Κυριακή 25/2 καθημερινά μια προβολή στις 5.30 μεταγλωττισμένη στα ελληνικά

 

▸ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Γουίλ Ασουρστ

▸ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ

Νεφέλης Κυριακίδη, Θάνου Λέκκα, Γιάννη Υφαντή, Ηδύλης Κυριακίαδη, Δημήτρη Σάρλου, Ήβης Σοφιανού

▸ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Animation

▸ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

72 min

▸ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ

Κατάλληλη

 

Λίγα λόγια για την ταινία 

 

“Η Φάρμα των Ζώων περνάει κρίση. Δεν θα υπάρξουν καλλιέργειες. Αλλά ο Άλμπερτ Γουρουνοστάιν, ο διάσημος εφευρέτης, διαθέτει έναν επαναστατικό σούπερ-σπόρο που θα μπορέσει να επιλύσει το πρόβλημα. Ο Άλμπερτ θα παρουσιάσει τον σπόρο του στο τρένο-εργαστήριό του υψηλής τεχνολογίας. Όμως, κατά το ταξίδι κάποιος κλέβει τον πολύτιμο σπόρο του. Ο κλέφτης βρίσκεται ανάμεσά τους! Η Κλάρα και ο Αλπίνος θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με την παγκοσμίου φήμης ντετέκτιβ Άγκαθα Κριστοπούλου για να αποκαλύψουν τον κλέφτη και να εξασφαλίσουν το μέλλον της Φάρμας των Ζώων”.