ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες- Β. Παπαμιχάλης: “Γιατροί σκέφτονται να αποχωρήσουν από το νοσοκομείο”

Ο κύριος Παπαμιχάλης τονίζει ότι «είναι απαράδεκτο οι κάτοικοι των Σερρών να μην έχουν τις υπηρεσίες υγείας ίδιες με αυτές που έχουν κάτοικοι άλλων περιοχών»

Ο κύριος Παπαμιχάλης τονίζει ότι «είναι απαράδεκτο οι κάτοικοι των Σερρών να μην έχουν τις υπηρεσίες υγείας ίδιες με αυτές που έχουν κάτοικοι άλλων περιοχών»

Για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου Σερρών, Βαγγέλης Παπαμιχάλης αναφέρεται στη κατάσταση που υπάρχει στο νοσηλευτικό ίδρυμα των Σερρών.

Ο κύριος Παπαμιχάλης τονίζει ότι «είναι απαράδεκτο οι κάτοικοι των Σερρών να μην έχουν  τις υπηρεσίες υγείας ίδιες με αυτές που έχουν κάτοικοι άλλων περιοχών». 

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών σημειώνει ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν γιατροί που κάνουν εφημερίες 8, 9 και 10 τον μήνα και έχει γίνει κανονικότητα το να δουλεύουν οι γιατροί πάνω από 60 ώρες την εβδομάδα.

Ο κύριος Παπαμιχαλης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη λειτουργία του νοσοκομείου Σερρών αφού όπως λέει «υπάρχουν γιατροί που σκέφτονται να αποχωρήσουν από το νοσοκομείο»

Β. ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗΣ: «ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

«Ως γιατροί και στις Σέρρες και σε όλη την Ελλάδα κάνουμε τα πάντα για να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας με βάσει το προσωπικό που υπάρχει. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση να προκηρύξει μαζικά θέσεις στα νοσοκομεία για προσλήψεις στα νοσοκομεία» καταλήγει ο κύριος Παπαμιχάλης.

ΖΗΤΟΥΝ

  • • να σταματήσει η Διοίκηση όλες τις έκνομες διαδικασίες που ακολουθεί στις εργασιακές σχέσεις των

    γιατρών και στις εφημερίες

  • • άμεση προκήρυξη τουλάχιστον 20 (είκοσι) θέσεων μόνιμων ιατρών ΕΣΥ για να μπορέσει το Νοσοκομείο

    να λειτουργήσει με ασφάλεια και άμεσο προγραμματισμό για την προκήρυξη και των υπόλοιπων θέσεων

    που χρειάζονται με βάση τις ανάγκες του Νομού Σερρών

  • • μονιμοποίηση τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλων των συμβασιούχων στο Νοσοκομείο, αφού

    καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες τακτικά τεστ σε όλο το Υγειονομικό προσωπικό

Για την άμεση κάλυψη των αναγκών ζητάμε η αντιμετώπιση της Υγειονομικής κρίσης να μην είναι υπόθεση μόνο του προσωπικού των Νοσοκομείων
ταχθεί άμεσα η ΠΦΥ στο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να σταματήσει η κοροϊδία από το Υπουργείο και την ΥΠΕ όπου μόνο 2 Κέντρα Υγείας έχουν μπει στο σχεδιασμό για τεστ covid.
Να γίνονται τεστ στο σύνολο των Κέντρων Υγείας ο Νομός Σερρών δε διαθέτει μόνο Νοσοκομειακούς Ιατρούς.
Διαθέτει γιατρούς στη ΠΦΥ και Ιδιώτες Ιατρούς. Να ενταχθούν, με βάση τις ανάγκες όλοι οι γιατροί του Νομού στο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της Υγειονομικής κρίσης. Επίταξη και των ιδιωτικών δομών Υγείας, εφόσον οι ανάγκες το επιβάλλουν με όρους λειτουργίας του ΕΣΥ