ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σφίγγα της Αμφίπολης: Η άλλη διάσταση της ομορφιάς της παρουσιάζεται στην έκθεση

«ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά» ή «ὄττω τις ἔραται» στη νέα μεγάλη έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

«ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά» ή «ὄττω τις ἔραται» στη νέα μεγάλη έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

«…Ω γλυκύ μου έαρ, πού έδυ σου το κάλλος», «…κοιτάξτε τα κάλλη της»: περιπτώσεις που σπάνια πλέον συναντάμε τη λέξη κάλλος. Αυτήν την έννοια και την πολλαπλότητα των αποχρώσεων των νοημάτων της στο ταξίδι της στον χρόνο εξετάζει η νέα αρχαιολογική έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά».

Η έκθεση διαρθρώνεται σε 10 ενότητες, τις οποίες μπορεί ο επισκέπτης να περιδιαβεί με ποικίλους τρόπους και κάθε ενότητα έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με μία θεματική προσέγγιση, παρουσιάζοντας έργα από διαφορετικές περιόδους. ‘Ετσι ξεδιπλώνεται σε όλο του το ΚΑΛΛΟΣ: Θεϊκό. Δαιμονικό. Αρχαϊκό. Κλασικό. Ελληνιστικό. Αθλητικό και Ηρωικό. Κάλλος θνητών.

Στην έκθεση θα συναντήσουμε «το βλέμμα της αστραπής», όπως αποκαλεί ο Καθηγητής Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης τη Σφίγγα της Αμφίπολης, υπογραμμίζοντας τη δυσκολία να μεταφερθεί στην Αθήνα, «το μυξογενές ον που με την πάροδο των χρόνων εξανθρωπίζεται και αποκτά ομορφιά».

Info έκθεσης:

  Η Υπέρτατη Ομορφιά | 29 Σεπτεμβρίου 2021 – 16 Ιανουαρίου 2022 | Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης 

Επέκταση του ωραρίου λειτουργίας της έκθεσης λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας: Κάθε Παρασκευή 10.00-20.00 μέχρι τη λήξη της έκθεσης, στις 16 Ιανουαρίου 2022

Το νέο ωράριο λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10.00-17.00 Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00-20.00 | Κυριακή: 11.00-17.00 | Τρίτη: Κλειστή