ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συμφωνία Παναθηναϊκού και Άρη για Μαντσίνι!

Παναθηναϊκός και Άρης έφτασαν πλέον σε οριστική συμφωνία για την μεταγραφή του Ντάνιελ Μαντσίνι!

Παναθηναϊκός και Άρης έφτασαν πλέον σε οριστική συμφωνία για την μεταγραφή του Ντάνιελ Μαντσίνι!

Μπορεί η μεταγραφή να πέρασε από… 40 κύματα, όμως το αίσιο τέλος ήρθε και πλέον το «deal» οριστικοποιήθηκε, με το «Τριφύλλι» να προσφέρει συνολικά 3 εκ. ευρώ για να εντάξει στο ρόστερ του τον Αργεντινό.  Από χτες (24/1) είχαν κορυφωθεί οι επαφές των δύο ομάδων, με τον Μαντσίνι να δείχνει με κάθε τρόπο πως θέλει να γίνει παίκτης του Παναθηναϊκού και να έρχεται στην Αθήνα, παρ’ ότι οι Θεσσαλονικείς τον συμπεριέλαβαν στην αποστολή για το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Αύριο λοιπόν ο 26χρονος θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με το «Τριφύλλι», ενώ θα τεθεί αμέσως στην διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς
 

Γεννημένος το 1996, ο Ντάνιελ Μαντσίνι άρχισε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Νιούελς στο Ροζάριο της Αργεντινής. Ανέβηκε στην πρώτη ομάδα το 2015 και πρόλαβε να αγωνιστεί μαζί της σε 16 αναμετρήσεις σκοράροντας δύο φορές. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2017, όταν και οι σκάουτ της Μπορντό στην Γαλλία τον εντόπισαν και τον πήραν στους Γιρονδίνους. Στα 21 του χρόνια δεν βρήκε χρόνο συμμετοχής στην ομάδα της Ligue 1 τότε και δόθηκε δανεικός στην Τουρ. Μαζί της είχε 30 ματς, 6 γκολ και 1 ασίστ. 

Καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στην Μπορντό και αμέσως δόθηκε ξανά δανεικός στην Οσέρ. Πολύ καλή παρουσία στην ιστορική ομάδα, 39 ματς, 6 γκολ και 4 ασίστ. 

Το 2019 ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του και γύρισε ξανά στην Μπορντό. Όμως οι Γιρονδίνοι ήθελαν και πάλι να τον δώσουν δανεικό, κάτι που ο ίδιος ουσιαστικά δε δέχτηκε ζητώντας αφού δεν υπολογίζεται να παραχωρηθεί. Εκεί εμφανίστηκε ο Άρης, δίνοντας τον Αύγουστο του 2019 περίπου 500.000 ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματά του. Έφυγε απ’ τη Γαλλία χωρίς να έχει παίξει ούτε μια φορά με την Μπορντό. 

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται 3,5 σεζόν. Έχει κατορθώσει σε κάθε μία να είναι το βαρόμετρο του Άρη, παίζοντας σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και επιθετικός.

Ο Μαντσίνι κατέγραψε συνολικά 122 παιχνίδια με τους «κιτρινόμαυρους», με 14 γκολ και 18 ασίστ. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο σε ευρωπαϊκά προκριματικά, πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχει ήδη 23 ματς, 4 γκολ και 7 ασίστ (οι 6 στο πρωτάθλημα, πρώτος στη σχετική κατηγορία), ενώ είναι τέταρτος σε τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα.