ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΘΕΑΤΡΟ "Δείπνο με φίλους" τη Δευτέρα 21/9 για τον Ορφέα

Προσφέρουν μια παράσταση τα έσοδα της οποίας θα πάνε εξ ολοκλήρου και απευθείας στον σύλλογο

Προσφέρουν μια παράσταση τα έσοδα της οποίας θα πάνε εξ ολοκλήρου και απευθείας στον σύλλογο

Η ιστορία του Ορφέα Σερρών συγκινεί βαθειά και εμένα και αναπόφευκτα όποιον την μάθει. 
Είναι η εποχή που τα Σέρρας είναι ακόμη υπό Τουρκική κατοχή, ενώ συγχρόνως αρχίζουν να δρουν τα Βουλγαρικά κομιτάτα με σκοπό τον εκβουλγαρισμό των Ελλήνων της Μακεδονίας τα οποία αρχίζουν να προβαίνουν σε λεηλασίες και διωγμούς του Ελληνικού πληθυσμού.
Οι Σερραίοι δίνουν το παρών στον Μακεδονικό αγώνα.
   Αυτή την κρίσιμη Ιστορική στιγμή για την πόλη μας αλλά και για ολόκληρο τον Νομό μας οι Σερραίοι Μακεδονομάχοι για να καλύπτονται οι δραστηριότητές τους στα μάτια των Τούρκων την 1η Αυγούστου 1905 συγκεντρώνονται στο εξοχικό κέντρο του Χρήστου και αποφασίζουν την ίδρυση της οργάνωσης υπό την επωνυμία «ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΦΕΥΣ» στην οποία έδωσαν Μουσικοαθλητικό χρώμα.
Κι ενώ ξεγελούσαν τους κατακτητές ότι διοργανώνουν πολιτιστικά κι αθλητικά δρώμενα, οι γενναίοι εκείνοι άνθρωποι μάζευαν όπλα και προετοίμαζαν την απελευθέρωση των Σερρών.
 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Στα θεμέλια του κτηρίου του ιστορικού Ορφέα μια ομάδα Μακεδονομάχων με μεγάλη προφύλαξη τοποθέτησε σε μια γωνία των θεμελίων σταυρωτά ένα γκρα (όπλο της εποχής εκείνης,) και ένα γαιταγάνι (σπαθί) και ρίχνει αρκετά αργυρά Ελληνικά νομίσματα για να είναι σημείο της Ελληνικότητας της Μακεδονίας για τις μέλλουσες γενιές. Επίσης τοποθετεί και ένα μπουκάλι μέσα στο οποίο υπήρχε χαρτί όπου είναι γραμμένο με σινική μελάνη ο χρόνος ιδρύσεως και οι σκοποί του ΟΡΦΕΑ, και όλα αυτά τα σκεπάζουν με λίγο χώμα και όλη τη νύκτα τα φρουρούν.
Η ιστορία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών είναι συνυφασμένη με τον Ορφέα από την αρχή της ίδρυσης του ΔΗΠΕΘΕ.
Αυτόν τον ιστορικό σύλλογο πάντοτε τον έχουμε στην σκέψη μας.
Αυτόν τον ιστορικό σύλλογο θέλουμε να τον στηρίξουμε. 
Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό συμβούλιο αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στην παράσταση "Δείπνο με φίλους" με μεγάλη χαρά αποφασίσαν να προσφέρουν μια παράσταση τα έσοδα της οποίας θα πάνε εξ ολοκλήρου και απευθείας στον σύλλογο Ορφέα. 
Με ένα συμβολικό αντίτιμο των 5 ευρώ στις 21 Σεπτεμβρίου ας στηρίξουμε όλοι τον Ορφέα Σερρών.