ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Ταβέρνα με Σερραϊκή κουζίνα που κρατάει ζωντανή την παράδοση
Στην καρδιά των Κωνσταντινοπολίτικων στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί μια ταβέρνα που έχει γίνει σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το τίμιο φαγητό και τη ζεστή φιλοξενία.
Στην καρδιά των Κωνσταντινοπολίτικων στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί μια ταβέρνα που έχει γίνει σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το τίμιο φαγητό και τη ζεστή φιλοξενία.

Πρόκειται για ένα γαστρονομικό «καταφύγιο», που κουβαλά αυθεντικές γεύσεις από τις Σέρρες και τις παραδόσεις της ευρύτερης
περιοχής.
Ιδιοκτήτης είναι ο κ. Ρίζος, καταγόμενος από Ποντισμένο ,χωριό του Δήμου Ηράκλειας Σερρών. Με περισσότερα από 40 χρόνια
δραστηριότητας στον χώρο, έχει καταφέρει να συνδυάσει την επιχειρηματικότητα με την αληθινή διάθεση φιλοξενίας, χαρίζοντας
σε κάθε επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται σε ένα οικογενειακό τραπέζι. Η κουζίνα του αντλεί έμπνευση από τη Μικρά Ασία,
τη βλάχικη παράδοση αλλά και τη ντόπια μαγειρική, δημιουργώντας ένα μείγμα που παραμένει αυθεντικό και ταυτόχρονα πλούσιο
σε γεύσεις.
Ο ίδιος, χαμογελαστός και κυμπάρης, με ιδιότυπο χιούμορ, αποτελεί την ψυχή του μαγαζιού. Ωστόσο, δεν κρύβει ότι η μεγαλύτερη
παρακαταθήκη του είναι οι αξίες που μετέδωσε στα παιδιά του, τα οποία συνεχίζουν το έργο του, δίνοντας νέα πνοή στην ταβέρνα,
χωρίς να χάσουν τον σεβασμό στην παράδοση.
Οι κριτικές των πελατών είναι αποκαλυπτικές:
«Ό,τι πιο τίμιο στον χώρο του. Τίμιο φαγητό, μερίδες και τιμές!»
Σε μια εποχή όπου πολλά αλλάζουν, η συγκεκριμένη ταβέρνα αποδεικνύει ότι η παράδοση, όταν συνδυάζεται με αγάπη, μεράκι και
οικογενειακή συνέχεια, μπορεί να παραμένει πάντα επίκαιρη και ζωντανή.
περιοχής.
Ιδιοκτήτης είναι ο κ. Ρίζος, καταγόμενος από Ποντισμένο ,χωριό του Δήμου Ηράκλειας Σερρών. Με περισσότερα από 40 χρόνια
δραστηριότητας στον χώρο, έχει καταφέρει να συνδυάσει την επιχειρηματικότητα με την αληθινή διάθεση φιλοξενίας, χαρίζοντας
σε κάθε επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται σε ένα οικογενειακό τραπέζι. Η κουζίνα του αντλεί έμπνευση από τη Μικρά Ασία,
τη βλάχικη παράδοση αλλά και τη ντόπια μαγειρική, δημιουργώντας ένα μείγμα που παραμένει αυθεντικό και ταυτόχρονα πλούσιο
σε γεύσεις.
Ο ίδιος, χαμογελαστός και κυμπάρης, με ιδιότυπο χιούμορ, αποτελεί την ψυχή του μαγαζιού. Ωστόσο, δεν κρύβει ότι η μεγαλύτερη
παρακαταθήκη του είναι οι αξίες που μετέδωσε στα παιδιά του, τα οποία συνεχίζουν το έργο του, δίνοντας νέα πνοή στην ταβέρνα,
χωρίς να χάσουν τον σεβασμό στην παράδοση.
Οι κριτικές των πελατών είναι αποκαλυπτικές:
«Ό,τι πιο τίμιο στον χώρο του. Τίμιο φαγητό, μερίδες και τιμές!»
Σε μια εποχή όπου πολλά αλλάζουν, η συγκεκριμένη ταβέρνα αποδεικνύει ότι η παράδοση, όταν συνδυάζεται με αγάπη, μεράκι και
οικογενειακή συνέχεια, μπορεί να παραμένει πάντα επίκαιρη και ζωντανή.
#SerresParatiritis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΘ: Χαμηλό βαθμό βάζουν οι πολίτες στις εξαγγελίες της κυβέρνησης – Τα εισοδήματα δεν επαρκούν ούτε για τον μήνα