ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τίμος Σιρλαντζής στη χρυσή 20αδα των μελλοντικών Super Star Opera παγκοσμίως!

Από το Ροδολίβος Σερρών βρέθηκε την Όπερα Gartnerplatztheater του Μονάχου όπου ανήκει στο μόνιμο ensemble.

Από το Ροδολίβος Σερρών βρέθηκε την Όπερα Gartnerplatztheater του Μονάχου όπου ανήκει στο μόνιμο ensemble.

Ένα χαμηλών τόνων παιδί που το μόνο του όνειρο είναι να αγγίξει την ευτυχία.
Ήδη κατά την διάρκεια των σπουδών του πήρε μέρος σε πολυάριθμες παραγωγές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Ανάμεσα σε άλλες, εντυπωσίασε λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές ως Παπαγκένο στον ”Μαγικό Αυλό” του W.A.Mozart (Εθνική Λυρική Σκηνή, μια παραγωγή της Κωμικής Όπερας του Βερολίνου), Don Alfonso στο ”Così fan tutte” του W.A. Mozart (Όπερα του Daegu,Νότια Κορέα), ο Αξιωματικός στην ”Σωφρονιστική Αποικία” του P. Glass (με την Καμεράτα, παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση), αλλά και ως Colline στην ”La bohéme” του G.Puccini, Mamma Agata στο ”Viva la mamma” του G. Donizetti και Frank Maurrant στο ”Street scene” του K.Weil, στην Στουτγκάρδη.

Το 2021 τραγούδησε τον ρόλο του Καποδίστρια στην Παγκόσμια πρεμιέρα του έργου της Καλλιόπης Τσουπάκη, ‘‘Καποδίστριας: Μονόδραμμα μιας μυστικής ζωής” στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ένα έργο που γράφτηκε πάνω στον ίδιο. Συναυλιακά ο έλληνας μπασοβαρύτονος μπορεί να ξεχωρίσει, ανάμεσα σε αρκετές συναυλίες και Ορατόρια στην Γερμανία αλλά και την Ελλάδα, την συνεργασία του ως σολίστ με τον Μίλτο Λογιάδη και την Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. στο ”Requiem” του W.A.Mozart, την συνεργασία του με τον Γιώργο Πέτρου και την Καμεράτα σε ένα αφιέρωμα στον L.V. Beethoven στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπως επίσης και την εμφάνιση του στο Gasteig του Μονάχου σε μια συναυλία με τραγούδια βασισμένα στην ποίηση του Κ.Π. Καβάφη σε μουσική του Α. Σίμογλου υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου.

Επιπροσθέτως παίζει συνολικά επτά μουσικά όργανα και διετέλεσε αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής μπάντας Απόλλων Ροδολίβους του Δήμου Αμφίπολης. Από το 2018 ανήκει ως σόλιστ στο ensemble του Κρατικού θεάτρου Gärtnerplatz του Μονάχου όπου ήδη έχει ερμηνεύσει με επιτυχία μεταξύ άλλων τον ρόλο του Don Giovanni και του Leporello στον ”Don Giovanni” του W.A.Mozart, Sparafucile και Monterone στον ”Rigoletto” του G.Verdi, τον ρόλο των τεσσάρων κακών στα Παρανυθια του Χόφμαν του J:Offenbach, Schaunard στην ”La bohéme” του G.Puccini, Nourabad στους ”Aλιείς μαργαριταριών” του G.Bizet, Cold genius στον ”King Arthur” του H. Purcel καθώς και Don Basilio στον ”Κουρέα της Σεβίλλης του G.Rossini”. Το 2022 ανακηρύχθηκε ανάμεσα στους 20 μελλοντικούς σουπερσταρ της Όπερας παγκοσμίως από το διάσημο Βρετανικό περιοδικό Όπερας OPERA NEWS (τεύχος Μαρτίου).