ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To Athens World Photo επιστρέφει με εικόνες που συναρπάζουν

Έχοντας πλέον διανύσει την πρώτη τριετία του, ξεκίνώντας το 2019 με την πολύτιμη βοήθεια του αείμνηστου Γιάννη Μπεχράκη και την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το Athens Photo World επιστρέφει για τέταρτη πλέον χρονιά και συνεχίζει την εκθεσιακή και εκπαιδευτική του δράση με γνώμονα πάντα την προβολή του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και την καθιέρωση της Αθήνας ως έναν από τους σημαντικούς Ευρωπαϊκούς πόλους.
 
Το δεκαήμερο των κεντρικών εκδηλώσεων του φετινού APW.ξεκινησε ενώ το ευρύτερο πρόγραμμά του θα περιλαμβάνει και δράσεις εκτός του Αθηναϊκού κέντρου και θα επεκταθεί χρονικά μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού.
 
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΕΡΡΑΙΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

Το Bloomberg είχε  ως πρώτο θέμα  τη  νέα μελέτη για την κλιματική αλλαγή και την καταστροφή που συντελείται στον πλανήτη.
 
Το άρθρο έχει ως κεντρική εικόνα, μια σπαρακτική φωτογραφία από την Βόρεια Εύβοια. Μια ηλικιωμένη γυναίκα που κρατάει την καρδιά της και στο πρόσωπο της καταγράφεται η απελπισία που νιώθει όλη η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.
 
"Μια ηλικιωμένη κάτοικος καταρρέει καθώς πλησιάζει η πυρκαγιά στο σπίτι της στο χωριό Γούβες, στο νησί της Εύβοιας, Ελλάδα, την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021" αναφέρει η λεζάντα.
 
Πρόκειται για μια συγκλονιστική εικόνα που τράβηξε ο Σερραίος Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, από την «αποκάλυψη»  η οποία και βραβεύτηκε.