ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές κατά της Αντιδημάρχου X. Παλάζη στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Στην σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Σερρών ομόφωνα ψηφίστηκαν τα περισσότερα θέματα της οικονομικής επιτροπής.

Στην σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Σερρών ομόφωνα ψηφίστηκαν τα περισσότερα θέματα της οικονομικής επιτροπής.

Ένταση όμως υπήρξε μετά την παρέμβαση από τον πρώην Αντιδήμαρχο Οικονομικών και νυν δημοτικό  σύμβουλο Σπύρο Μυσιρλή, όταν ήρθε προς συζήτηση το θέμα σχετικά με την πρόσληψη αρχιμουσικού για τις ημέρες του Πάσχα.

Όπως υποστήριξε  από την περσινή «Μασκαράτα» του Φεβρουαρίου του 2023,  η επιχείρηση του Βέρρου Κωνσταντίνου ακόμη δεν έχει πάρει τη χρηματοδότηση που της οφελεί ο Δήμος. 

«Για αυτό ευθύνεται η κ. Χρυσάνθη Παλάζη, που ήταν η τότε πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ» τόνισε ο κ. Μυσιρλής. 
 
Αναφορικά με το παραπάνω θέμα, τη δυσαρέσκεια τους εξέφρασαν τα μέλη της οικονομικής επιτροπής κ.Χρυσάνθης και κ.Χάρπας, αντιπρόεδρος της Επιτροπής, απέχοντας από τη διαδικασία ως ένδειξη διαμαρτυρίας.  

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ -ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Επίσης εγκριθηκε η απόφαση για την  πρόσληψη υδρονομέων άρδευσης Δήμου Σερρών για το έτος 2024.
 
Από τα θεματα αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας εγκρίθηκε η εισηγηση για την χωροθέτηση ζώνης  σχετικά με την έκδοση άδειας τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων 
 
   α) στον ιδιοκτήτη καταστήματος κ. Γρηγορούδη Χρήστο του Γεωργίου επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή 33 (γωνία)
 
β) στην ιδιοκτήτρια εταιρία καταστήματος «ΤΑΤΣΗΣ Γ.-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Σ. Ο.Ε.» επί της οδού Πλ. Εμπορίου 
 
γ) στην ιδιοκτήτρια εταιρία καταστήματος «Σ. ΣΠΛΗΝΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» επί του πεζοδρομίου στην συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου 28 & Αθ. Αργυρού
 
δ) στην ιδιοκτήτρια καταστήματος κ. Γκανιοπούλου Ασημένια-Άρτεμις επί της οδού  Οπλ. Δούκα
 
ε) στην ιδιοκτήτρια καταστήματος κ. Ιατρίδου Αφροδίτη του Ευαγγέλου επί της οδού  Γ. Παπανδρέου 16/


ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Εγκρίθηκε ακόμη η αναμόρφωση εγκεκριμένου προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 (6η), για την «Αποδοχή της 1ης δόσης ποσού 493.970,00 € από τους ΚΑΠ  έτους 2024 για το Πρόγραμμα  « Βοήθεια στο Σπίτι».
 
Λήφθηκε ακόμη απόφαση για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 50.000,00€ με ΦΠΑ, για εργασίες ανακαίνισης  των ΚΕΠ του Δήμου Σερρών.
 
Εγκρίθηκε ακόμη αναμόρφωση εγκεκριμένου προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 (7η), για την δημιουργία κωδικού εξόδων για την «Αποκατάσταση τμήματος εξωτερικής περίφραξης γηπέδων τένις στην κοιλάδα Αγίων Αναργύρων».