ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν πρόλαβα να τους ξαναδώ» – Συγκλονίζει ο πατέρας μετά την τραγωδία στις Σέρρες

Ο οδηγός του φορτηγού περιγράφει τις δραματικές στιγμές πριν από τη μοιραία σύγκρουση στην Παλαιοκώμη – Μητέρα και γιος έχασαν τη ζωή τους

Ο οδηγός του φορτηγού περιγράφει τις δραματικές στιγμές πριν από τη μοιραία σύγκρουση στην Παλαιοκώμη – Μητέρα και γιος έχασαν τη ζωή τους

Μια οικογενειακή τραγωδία που δύσκολα χωρά σε λέξεις εκτυλίχθηκε το πρωί της Παρασκευής στον οδικό άξονα Αμφίπολης – Δράμας, στο ύψος της Παλαιοκώμης Σερρών.

Μια 42χρονη γυναίκα και ο μόλις 24 ετών γιος της έχασαν τη ζωή τους μετά τη σφοδρή σύγκρουση του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν με φορτηγό.

Πίσω από τους αριθμούς και την ψυχρή καταγραφή ενός ακόμη θανατηφόρου τροχαίου βρίσκεται, όμως, μια οικογένεια που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχασε δύο δικούς της ανθρώπους.

Η φράση του πατέρα, «Δεν πρόλαβα να τους ξαναδώ», αποτυπώνει με τον πιο σκληρό τρόπο το μέγεθος της τραγωδίας.

Η περιγραφή του οδηγού του φορτηγού

Ο οδηγός του φορτηγού τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο. Περιγράφοντας όσα, σύμφωνα με τον ίδιο, συνέβησαν ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από τη σύγκρουση, ανέφερε ότι κινούνταν με ταχύτητα περίπου 75–80 χιλιομέτρων την ώρα και εντός του επιτρεπόμενου ορίου.

Κατά τη δική του περιγραφή, είδε ξαφνικά το ΙΧ να χάνει την πορεία του και να εισέρχεται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, κατευθυνόμενο προς το φορτηγό.

Όπως υποστήριξε, προσπάθησε την τελευταία στιγμή να αποφύγει τη σύγκρουση, στρίβοντας το βαρύ όχημα προς τα αριστερά. Η απόσταση, ωστόσο, ήταν πλέον ελάχιστη.

Η σύγκρουση δεν αποφεύχθηκε.

Οι δύο επιβάτες του ΙΧ ανασύρθηκαν νεκροί, βυθίζοντας στο πένθος τους ανθρώπους τους και προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία.

Η Τροχαία αναζητά τις απαντήσεις

Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος παραμένουν υπό διερεύνηση και η περιγραφή του οδηγού του φορτηγού αποτελεί μέρος των στοιχείων που εξετάζουν οι αρμόδιες αρχές.

Η Τροχαία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η μοιραία σύγκρουση, αξιολογώντας καταθέσεις, στοιχεία από το σημείο του δυστυχήματος και κάθε άλλο διαθέσιμο δεδομένο που θα μπορούσε να φωτίσει την ακριβή αλληλουχία των γεγονότων.

Μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας, οποιοδήποτε συμπέρασμα για την ευθύνη ή την αιτία που οδήγησε το ΙΧ στο αντίθετο ρεύμα θα ήταν πρόωρο.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι ο τραγικός απολογισμός: μια μητέρα 42 ετών και ο 24χρονος γιος της έφυγαν μαζί, μέσα σε λίγες στιγμές.

Και πίσω έμεινε ένας πατέρας με μια φράση που συμπυκνώνει όλο το βάρος μιας ανείπωτης απώλειας:

«Δεν πρόλαβα να τους ξαναδώ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τραγωδία στην Παλαιοκώμη: Η καθυστερημένη αντίδραση στο μικροσκόπιο – Τι δείχνει η ανάλυση του βίντεο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σέρρες: Οι εισαγγελικές εντολές στους Δήμους – Κοινωνικές υπηρεσίες με χιλιάδες αιτήματα και θολές αρμοδιότητες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Δολοφονία 68χρονου στις Σέρρες: Η Αστυνομία ψάχνει το κρίσιμο ίχνος – Τα 7 ερωτήματα που ακόμη δεν έχουν απάντηση».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Ελλάδα της «ισχυρής οικονομίας» κάνει διακοπές με το σταγονόμετρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δολοφονία 68χρονου στις Σέρρες: Το αναστατωμένο σπίτι, το ξηλωμένο κάγκελο και το κρίσιμο κενό των τελευταίων ωρών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Άνοιξαν οι αιτήσεις – Ποιοι δικαιούνται έως 600 ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δολοφονία 68χρονου στις Σέρρες: Τι κρύβει το αναστατωμένο σπίτι – Τεσσερισήμισι ώρες έρευνας από τη Σήμανση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δολοφονία 68χρονου στις Σέρρες «Ένιωθα πως κάτι είχε συμβεί»: Η συγκλονιστική μαρτυρία του γιου που τον βρήκε νεκρό στον καναπέ