ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία

Οδηγίες για τις εξετάσεις, για την εισαγωγή των μαθητών στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία έδωσε με εγκύκλιο του το Υπουργείο Παιδείας.

Οδηγίες για τις εξετάσεις, για την εισαγωγή των μαθητών στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία έδωσε με εγκύκλιο του το Υπουργείο Παιδείας.

Για το πρόγραμμα των εξετάσεων, τα θέματα των εξετάσεων, τη βαθμολόγηση και τις εγγραφές των μαθητών ισχύει η με πρωτ. 21320/Δ2/24-02-2021 Υ.Α. με θέμα: «Λειτουργία Καλλιτεχνικών Σχολείων» (Β΄ 886) διόρθωση σφάλματος ΦΕΚ Β΄ 1065/19-03-2021, σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας του υπ. Παιδείας Αλ. Κιπτσης.

 

Ο Γενικός Γραμματέας καλεί τους Διευθυντές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων σε συνεργασία με τους οικείους Διευθυντές Δ/θμιας Εκπαίδευσης να μεριμνήσουν ώστε οι εξετάσεις που θα διενεργηθούν για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων να πραγματοποιηθούν με τήρηση όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού Covid-19.

Επίσης, τονίζει ο Αλ. Κόπτσης, επιβάλλεται ενδελεχής και συχνός καθαρισμός και τοπική απολύμανση όλων των επιφανειών που αγγίζονται από μαθητές και καθηγητές, εξασφάλιση φυσικού αερισμού των αιθουσών διδασκαλίας και λήψη όλων των κατάλληλων μέτρων ασφάλειας και προφύλαξης.

Η κάθε σχολική μονάδα καταρτίζει το πρόγραμμα των εξετάσεων σύμφωνα με τα οριζόμενα στις ανωτέρω Υ.Α. και ενημερώνει με κάθε πρόσφορο τρόπο όλους τους υποψηφίους.

 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επαναλειτουργεί η Μαθητική Εστία – Παρέμβαση και στήριξη από τη Μητρόπολη Σιδηροκάστρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αδιάκοποι βομβαρδισμοί στη Γάζα – Στο στόχαστρο παιδιατρικό νοσοκομείο, χιλιάδες άμαχοι εκτοπίζονται
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η «συνεπιμέλεια» και οι χαμένες τάξεις: Μαθητές περιμένουν το «ναι» και των δύο γονιών για να πάνε... σχολείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ελισάβετ Καραγκιόζη – Καλδάνη: "Θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές μας, ως φωτεινό παράδειγμα ήθους και προσφοράς"
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σοφία Καλογήρου: «Χέρια άνομα στέρησαν το οξυγόνο από τον γιο μου»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γιώργος Μαζωνάκης: Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του τραγουδιστή – Θα καταθέσει μηνύσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Άγγελος θανάτου: 90.000 αντικείμενα φέρνουν το δαιδαλώδες μυαλό του Ντέιβιντ Μπόουι στο φως
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναζητούν θυρίδες στο όνομα του γιατρού με το φακελάκι – Μεγάλα χρηματικά ποσά αναζητούν οι Αρχές