ΣΗΜΕΙΑ ΑΙΧΜΗΣ

Η κυβέρνηση λέει "όχι" σε γενικό lockdown και εξετάζει νέα μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους

Τι απάντησε ο Γ. Οικονόμου στο ερώτημα εάν θα ληφθούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους. Ανοιχτό και για επίταξη ιδιωτών γιατρών.
Το lockdown δεν βρίσκεται στο τραπέζι για την κυβέρνηση, όπως ξεκαθάρισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο briefing και όπως διαμήνυσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με τους φορείς του λιανεμπορίου και της εστίασης.

“Η κυβέρνηση μιλά με ειλικρίνεια και ακολουθεί μια στρατηγική εξισορροπητική και μετρημένη: Ανοιχτή οικονομία και κοινωνία, γιατί αυτό απαιτεί η λογική, αυτό θέλει και η πλειοψηφία. Και ταυτόχρονα προσπάθεια επέκτασης της εμβολιαστικής κάλυψης, αλλά και περιορισμού των απωλειών συνανθρώπων μας. Οι απώλειες θα ήταν πολύ λιγότερες αν οι πολίτες είχαν αγκαλιάσει μαζικότερα τον εμβολιασμό. Οι απώλειες θα είναι λιγότερες αν πείσουμε περισσότερους να εμβολιαστούν και αν τηρούμε τα μέτρα”, δήλωσε καταρχάς ο κ.Οικονόμου και σε δημοσιογραφικά ερωτήματα διαβεβαίωσε ότι το lockdown δεν βρίσκεται στο τραπέζι για την κυβέρνηση.

Ο κ. Οικονόμου άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε τοπικο επίπεδο για τους ανεμβολίαστους, όπως είχε δηλώσει χθες και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα ερωτηθείς για την πιθανότητα lockdown μόνο για ανεμβολίαστους, ο κ. Οικονόμου δεν το απέκλεισε κατηγορηματικά, αλλά αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και σημείωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας και ακούει τις εισηγήσεις των ειδικών.

Στο ερώτημα δε περί επίταξης ιδιωτών γιατρών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ξεκάθαρα πως: “Όταν το υπουργείο Υγείας θεωρήσει ότι υπάρχει άμεση ανάγκη επίταξης ιδιωτών γιατρών, μην έχετε καμία αμφιβολία θα προχωρήσουμε”.

Τόνισε επίσης ότι: “Δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε ό,τι απαιτείται για ενίσχυση του ΕΣΥ. Θα προσθέσουμε και άλλες κλίνες από ιδιωτικό τομέα, έχουμε δώσει κίνητρα στους ιδιώτες γιατρούς” και υπογράμμισε ότι πρέπει να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι πολίτες με στόχο η οικονομία και η κοινωνία να παραμείνουν ανοιχτές.

Πηγη: News247.gr