ΣΗΜΕΙΑ ΑΙΧΜΗΣ

Η «μέθοδος της αντιγραφής» και το «Γιώργο Σώσε μας» !

"Από την Τετάρτη, άρχισε να αντιγράφει και τον Γιώργο (Παπανδρέου). Πήγε στην Πάτρα, στην «έδρα» των Παπανδρέου και χωρίς κανέναν ενδοιασμό και αυτοσυγκράτηση, γύρισε και τους είπε των ανθρώπων που τον περιστοίχιζαν, «Αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε»!!

Χρησιμοποίησε δηλαδή, διά της μεθόδου της αντιγραφής (κανονικό… κόπι πάστε, που έλεγε κάποτε κι εκείνος ο… πολυμαθέστατος, Πολάκης), το βασικό επιχείρημα του Γιώργου τόσο προεκλογικά το 2009, όσο και μετέπειτα με την οικονομική κρίση στην οποία έριξε τη χώρα ο προκάτοχός του, Κώστας Καραμανλής.Αντιγράφει, γιατί προφανέστατα «στέγνωσε» πια, δεν έχει τι να πει, και κλέβει ασύστολα τα «τσιτάτα» των άλλων. Λογικό. Ως ο μακροβιότερος των πολιτικών αρχηγών, ό,τι είχε να μας πει το είπε, και τώρα βουτάει ασύστολα τις ιδέες των Παπανδρέου. Αυτός είναι."

Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων ο έγκριτος δημοσιογράφος Γ.Παπαχρήστου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στο σαββατιάτικο φύλλο εξαίροντας τις ιδέες  του Γιώργου Παπανδρέου όπως το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Απορίας άξιο είναι πως αυτή η θετική κριτική υπέρ του πρώην πρωθυπουργού  έγινε ποτέ κατά το επίμαχο διάστημα των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής,όπως το πράττει τώρα,αλλά και αρκετές φορές στο παρελθόν, με αναφορές στο έργο της θητείας τους και τις αναγκαίες τομές.

Χαρακτηριστική είναι μάλιστα η "ατάκα" του: Γιώργο Σώσε μας!

 Αντίθετα ο δημοσιογράφος "Των Νέων" του πρώην συγκροτήματος Λαμπράκη και νυν Μαρινάκη, τάχθηκε υπέρ όλων των άλλων υποψηφιοτήτων, πλην του Γεωργίου Παπανδρέου Οι λόγοι ευνόητοι και μάλλον (δεν) είναι να απορεί κανείς για τη στάση του.