ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καύσωνας διάρκειας μιας εβδομάδας

Ζέστη διαρκείας: Ξεκινάει καύσωνας 7 ημερών πότε η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 41 βαθμούς

Ζέστη διαρκείας: Ξεκινάει καύσωνας 7 ημερών πότε η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 41 βαθμούς

Η επικινδυνότητα είναι ακόμα υψηλότερη για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας (65+), και ιδιαίτερα γυναίκες ηλικιωμένες
Ακραίες θα είναι θερμοκρασίες όλη αυτή τη βδομάδα που ξεκινάει από σήμερα μέχρι και την επόμενη Παρασκευή.
 
 Για τις Σέρρες όχι τόσο για το ύψος των βαθμών κελσίου όσο κυρίως για το διάστημα που θα κρατήσει ο καύσωνας.
Και συγκεκριμένα σήμερα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 ίσως και τους 
40 βαθμούς, ξεκινώντας από τους 23 την επόμενη θα ανεβεί εννοώ το Σαββατοκύριακο θα κοιμανθεί γύρω στους 41 βαθμούς κελσίου.
 Στα ίδια στα θα κυμανθεί και την εβδομάδα που έρχεται μέχρι και την επόμενη Παρασκευή.
Αναλυτικά οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι ο νομός βρίσκεται στους περιοχές με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην επικράτεια.
 

Επιμονή των πολύ θερμών για την εποχή καιρικών συνθηκών, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας, αναμένεται την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, με αποτέλεσμα τη διατήρηση της επικινδυνότητας λόγω θερμής επιβάρυνσης σε πολύ υψηλό έως και ακραίο επίπεδο στη νησιωτική και παράκτια Δυτική Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην βόρεια και κεντρική ηπειρωτική χώρα και στην Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι η επικράτηση ισχυρών ανέμων βόρειας διεύθυνσης πάνω από το Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας αναμένεται να συμβάλει στη διατήρηση της επικινδυνότητας λόγω θερμής επιβάρυνσης σε χαμηλά σχετικά επίπεδα (μέτριο έως υψηλό) καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου 10-12 Ιουλίου 2024 σε αυτές τις περιοχές, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η Ανατολική Αττική, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

 

Εφαρμογή μέτρων 

Τέλος, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στις επιβαρυμένες βιομετεωρολογικά περιοχές, η επικινδυνότητα είναι ακόμα υψηλότερη για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας (65+), και ιδιαίτερα γυναίκες ηλικιωμένες, και για ανθρώπους που εργάζονται σε εξωτερικό περιβάλλον.

Η εφαρμογή μέτρων προστασίας (π.χ. αποφυγή εξωτερικών δραστηριοτήτων μεταξύ 10:00 και 16:00) ιδιαίτερα για αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την προστασία της ανθρώπινης υγείας. Περισσότερες σχετικές πληροφορίες παρέχονται στην επόμενη εικόνα.