ΣΗΜΕΙΑ ΑΙΧΜΗΣ

ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Σοβαρή αντιπολίτευση πριν είναι αργά για να σταματήσει η λεηλασία

Για όσους στο Κίνημα Αλλαγής δεν το είχαν καταλάβει μέχρι τα τώρα, ο Μητσοτάκης το είπε όσο πιο ξεκάθαρα γινόταν από το βήμα της ΔΕΘ: Η ΝΔ με τις δικές του επιλογές, «εκφράζει όλο το πολιτικό φάσμα από τα Δεξιά μέχρι το Κέντρο και την Κεντροαριστερά». Αν ήταν σε ελληνική ταινία θα μπορούσε να πει, κοιτάζοντας προς τη Χαριλάου Τρικούπη πάντα, «θα σας εξαφανίσουμε»!!!

Είναι σαφές βέβαια: η αυτοδυναμία, που θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (και καλά κάνει με βάση την πολιτική του αντίληψη), προϋποθέτει ότι θα κερδίσει ψήφους από το κέντρο και την κεντροαριστερά, ώστε να αναπληρώσει απώλειες προς διάφορες κατευθύνσεις και να φτάσει στα υψηλά ποσοστά που απαιτεί και το νέο εκλογικό σύστημα για το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.
 
 
Πρόκειται ουσιαστικά για ανοιχτή δήλωση επίθεσης. Που παρότι γίνεται στο πλαίσιο του αποδεκτού πολιτικού πολέμου, δεν παύει να είναι διακήρυξη κατάκτησης του χώρου, που σήμερα εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Το οποίο εάν χάσει κρίσιμες δυνάμεις σε αυτή τη σύγκρουση θα αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης.

Δεν είμαι βέβαιος εάν το κατανόησαν όλοι στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Αλλά άλλη ανάγνωση δεν υπάρχει.
 
 
Το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ έχει δύο δρόμους:
 
 
Ο πρώτος είναι να ορθώσει διαχωριστικές γραμμές με την κυβέρνηση, ώστε να σταματήσει τις διαρροές προς τα δεξιά του. Όταν δέχεσαι επίθεση φτιάχνεις τάφρους και τείχη, δεν ανοίγεις τις πόρτες, ούτε στρώνεις κόκκινα χαλιά.

Ο δεύτερος είναι να στραφεί προς τα αριστερά του και να προσπαθήσει να αποκομίσει από εκεί κέρδη, που θα αντισταθμίσουν, ίσως και με το παραπάνω, τις όποιες διαρροές του προς τα δεξιά.

Ιδανικά θα πρέπει να κάνει και τα δύο.