ΣΗΜΕΙΑ ΑΙΧΜΗΣ

Π. Κοτρώνη: Θεσμική εκτροπή του Δημάρχου Σερρών

Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή τη σημερινή απογευματινή εκπομπή στο κανάλι ΔΙΚΤΥΟ, στην οποία καλεσμένος ήταν ο κ.Χρυσάφης.
Σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής προέβαινε σε συνεχείς επιθέσεις κατά της δημοσιογράφου, αντί να απαντάει στις ερωτήσεις της, οι οποίες βέβαια ήταν ερωτήσεις που απασχολούν τους πολίτες αυτού του δήμου και έχουν σχέση με τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Φαίνεται πως ο κ.Χρυσάφης αρέσκεται στη μονοφωνία και τη φαλκίδευση της ενημέρωσης.

Διαμαρτυρόταν ο κ.Δήμαρχος, ότι είναι αποκλεισμένη η δημοτική αρχή από το συγκεκριμένο κανάλι.

Μάλλον είναι μαγική εικόνα το ότι μόλις την προηγούμενη ημέρα ο κ.Χαλκιόπουλος πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ και ο κ.Νυχτοπάτης αντιδήμαρχος έργων, επί 30 λεπτά εμφανίστηκαν στην εκπομπή της ίδιας δημοσιογράφου.

Τώρα αν ο Δήμαρχος θεωρεί ανεπαρκείς τις παρεμβάσεις τους (που σε πολλές περιπτώσεις πράγματι είναι όχι ανεπαρκείς αλλά ανεπαρκέστατες), αυτό είναι δικό του πρόβλημα.

Αν ο μέχρι πριν λίγο καιρό πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ βγαίνει και ΠΑΛΙ στο συγκεκριμένο κανάλι και ΠΑΛΙ στην ίδια δημοσιογράφο (που τους έχει αποκλεισμένους ντε) και δεν γνωρίζει αν το Δημοτικό Στάδιο έχει άδεια ή αν το νέο άψογο ταρτάν είναι πιστοποιημένο (ούτε ο δήμαρχος το γνωρίζει, γιατί σήμερα έδωσε λάθος απάντηση), δεν σημαίνει ότι τους φταίει το κανάλι ή η δημοσιογράφος.

Για να μην αραδιάσω προέδρους, παραπροέδρους ΚΕΔΗΣ, ΔΗΠΕΘΕ κλπ που είναι κάθε μέρα στο «αντιδημοκρατικό» κανάλι.
Και να μην απαριθμήσω τα αναρίθμητα ρεπορτάζ του συγκεκριμένου καναλιού με δηλώσεις του κ.Χρυσάφη.

Για να μπούμε όμως και στην ουσία, εγώ γνωρίζω ποιος είναι ο λόγος αυτής της σφοδρής επίθεσης στην δημοσιογράφο και βέβαια ο κ.Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλύτερα.
Ο απώτερος στόχος του κ.Χρυσάφη είναι να φιμώσει την οποιαδήποτε φωνή που έχει αντίθετη άποψη με τη δική του και τη δημοτική αρχή (που είναι και μειοψηφία).
Και οι φωνές που θέλει να φιμώσει ο κ.Δήμαρχος δεν είναι μόνο οι αντιπολιτευτικές, για τις οποίες έχουν βγάλει «απαγορευτικό». Αλήθεια έχει εκδοθεί καμιά Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αποκλείει την αντιπολίτευση και μου διέφυγε;

Έχει ως στόχο να φιμώσει με αυτό το διαρκές «bullying» και την φωνή των πολιτών που διαμαρτύρονται. Και αυτό το κάνουν συντεταγμένα σχεδόν όλοι οι έχοντες πολιτικές θέσεις ευθύνης στην διοίκηση του δήμου.

Γι’ αυτό και όταν κάποιος πολίτης διαμαρτύρεται, προσπαθούν να του κολλήσουν την «ρετσινιά» ότι υποκινείται από αντιπολιτευτική διάθεση.
Είναι άκρως επικίνδυνες πρακτικές όχι μόνο για το δήμο Σερρών, αλλά γενικότερα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ακόμα και για την ίδια τη Δημοκρατία.
Είναι θεσμική εκτροπή κ.Δήμαρχε η καταγγελία on air της δημοσιογράφου, ότι τη βρίσατε στο διάλειμμα της εκπομπής και εσείς δεν το διαψεύσατε.
 
Παναγιώτης Κοτρώνης

Αναπληρωτής Συντονιστής της Θεματικής Επιτροπής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του ΜέΡΑ25 Σερρών.