ΣΗΜΕΙΑ ΑΙΧΜΗΣ

Σε αυτές τις εκλογές αλλάζουμε δήμαρχο

Καλό το τέχνασμα πως ψηφίζουμε δημοτικούς συμβούλους, Θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι σε αυτές τις εκλογές βγάζουμε δήμαρχο!

Καλό το τέχνασμα πως ψηφίζουμε δημοτικούς συμβούλους, Θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι σε αυτές τις εκλογές βγάζουμε δήμαρχο!

Όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει με τρόπο " apolitic" σε αυτή τη φάση, τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εν τούτοις δεν μπορεί παρά το διακύβευμα να είναι ένα και συγκεκριμένο: Η βελτίωση της ζωής των πολιτών!

 

 Και αν τα κόμματα έχουν άλλα σχέδια, οι δημότες θα πρέπει να επιλέξουν αυτούς που θα τους δώσουν: Αξιοπρέπεια, σεβασμό και μία προοπτική καλύτερης (επιτέλους) πόλης!

Καλύτερης καθημερινότητας και ναι, αυτό το απλό: Να σκεφτούμε τη ζωή των παιδιών μας.

 Μεθαύριο επομένως, καλό το τέχνασμα πως ψηφίζουμε δημοτικούς συμβούλους, Θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι σε αυτές τις εκλογές βγάζουμε δήμαρχο!

Το ενδιαφέρον για πρόσωπα, συνδυασμούς και προγράμματα που κρίνονται τις επόμενες δύο Κυριακές στην κάλπη – για πάνω από 150.000 υποψηφίους στις 13 περιφέρειες και σε 332 δήμους – είναι χαμηλό.

Οι τοπικοί άρχοντες και οι υπηρεσίες περιφερειών και δήμων είναι ό,τι πιο κοντινό στην καθημερινότητα των πολιτών – στα «μικρά» και στα «μεγάλα» της γειτονιάς τους. Κι όμως, το ενδιαφέρον για πρόσωπα, συνδυασμούς και προγράμματα που κρίνονται τις επόμενες δύο Κυριακές στην κάλπη – για πάνω από 150.000 υποψηφίους στις 13 περιφέρειες και σε 332 δήμους – είναι χαμηλό.

Οι «αποχρώσεις» σε περιφέρειες και δήμους θα εκπέμψουν ασφαλώς μηνύματα και συμβολισμούς σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση

«Βουβές» εκλογές λένε δημοσκόποι και πολιτικοί αναλυτές. Ισως… αδικήθηκε η τοπική αυτοδιοίκηση με τη συμπιεσμένη προεκλογική περίοδο: λίγο η κόπωση από τις διπλές εθνικές εκλογές, λίγο τα μπάνια του λαού, λίγο η βαριά επικαιρότητα των τελευταίων αρκετών εβδομάδων, λίγο οι παρατεταμένες συζητήσεις για τους πολιτικούς συσχετισμούς (και οι εξελίξεις) στην κεντρική σκηνή και σχεδόν δεν καταλάβαμε πότε έφτασε ξανά η ώρα για δύο εκλογικούς γύρους.