ΤΟΠΙΚΑ

’Όποιος σκάβει το λάκκο τ’ αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα ‘’

Ξοδεύω, σπαταλώ κι ας μην έχω ούτε αποθεματικό. Είμαι ο Λουλουλοδήμαρχος ότι γουστάρω κάνω και αν θέλω θα κάνω και καμία μετακίνηση υπαλλήλου παραπάνω. Όχι μια. Όσες θέλω θα κάνω.

Ξοδεύω, σπαταλώ κι ας μην έχω ούτε αποθεματικό. Είμαι ο Λουλουλοδήμαρχος ότι γουστάρω κάνω και αν θέλω θα κάνω και καμία μετακίνηση υπαλλήλου παραπάνω. Όχι μια. Όσες θέλω θα κάνω.

Στο Λουλουδοδημαρχείο ήταν σε εξέλιξη η διευρυμένη σύσκεψη σχετικά με τον προγραμματισμό των Αποκριάτικων εορταστικών εκδηλώσεων στη Λουλουδούπολη.
Ο Λουλουδήμαρχος μετά από εισήγηση του ειδικού επικοινωνιολόγου που απέκτησε πρόσφατα η Λουλουδούπολη απαίτησε για να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με την τοπική κοινωνία και την μαθητιώσα νεολαία που έχουν διαρραγεί, (όλοι γνωρίζουν το λόγο) Κεντρικό Θέμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων για την προεκλογική χρονιά που διανύουμε να είναι οι μαθητές και ο σχολικές κοινότητες του χθες. Το κρυφό σχολείο και το ηλεκτρονικό σχολείο. Ο ίδιος ο Λουλουδήμαρχος για να δώσει ξεχωριστό τόνο, θα ηγείται του άρματος ντυμένος με την μπλε σχολική ποδιά με το κεντημένο από τσιγκελάκι γιακαδάκι που φορούσε στο Δημοτικό.
-Και όπως λέμε όταν δεν υπάρχουν νέα, καλά τα νέα. Άνοιξε η πόρτα και μπήκε ανταριασμένη.
-Να σας διακόψω ή να τα ξανάρθω αργότερα;
-Πριν πεις τίποτα να ξέρεις ότι θα με συνοδεύεις στον αραμπά που θα ηγείται της καρναβαλικής παρέλασης που για πρώτη φορά θα πραγματοποιήσουμε φέτος, ντυμένη ανάλογα με την περίσταση.
-Καλύτερα να ξανάρθω αργότερα
-Όχι λέγε.
-Λουλουδοδήμαρχε, Θυμάσαι το καλοκαίρι που μας πέρασε, που τα πήρες στο κρανίο και ως άλλος Λουδοβίκος είχες υπογράψει την μετακίνηση – υποβάθμιση της Αναπληρώτριας Διευθύντριας Οικονομικών Υπηρεσιών της Λουλουδούπολης στο Τμήμα Παιδείας. Θυμάσαι που είχες υπογράψει και την διακοπή χορήγησης επιδόματος θέσης ευθύνης και όρισες μάλιστα και νέο Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών στο κενό που δημιούργησες. Δυστυχώς χάσαμε. Δικαιώθηκε στην προσφυγή της. Η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 Κ.Δ.Κ. αποφάσισε ομόφωνα η προσφυγή της να γίνει ως νόμω και ουσία βάσιμη.
-Τι εννοείς; Ότι δεν είχα δικαίωμα να κάνω ότι γουστάρω. Εγώ δεν είμαι ο Λουλουδοδήμαρχος. Τόσους νομικούς συμβούλους γιατί σας χρυσοπληρώνω. Δεν θέλω να ακούω τίποτα. Αν χρειαστεί να τηλεφωνήσετε στον Μεγάλο Σύμμαχο να αλλάξει το νόμο. Μα πως είναι δυνατόν. Μου είχατε εγγυηθεί ότι δεν θα κέρδιζε. Εξήγησε τι γράφει η απόφαση
-Τι να σου πω τώρα: Ότι δεν υπάρχει σαφής και πλήρης αιτιολόγησης της υπηρεσιακής αυτής ενέργειας για την αναγκαιότητα μετακίνησής της όσο και της παύσης της από τα καθήκοντα της ως Αναπληρώτρια Προϊσταμένη. Ότι παραβίασες το νόμο γιατί δεν την μετακίνησες σε θέση προϊσταμένου οργανικής μονάδας αντίστοιχου επιπέδου όπως ορίζει η νομοθεσία και πόσα άλλα.
-Καλά εγώ δεν την τοποθέτησα στη θέση της Αναπληρώτριας Διευθύντριας Οικονομικών Υπηρεσιών της Λουλουδούπολης τον Δεκέμβριο του 2019. Άρα την αλλάζω όποτε γουστάρω. Είναι ποτέ δυνατόν να αφήσω υπηρεσιακούς θεματοφύλακες της διαχείρισης των οικονομικών της Λουλουδούπολης υπηρεσιακά στελέχη που δεν υπηρετούν το όραμα της Λουλουλοδοσυμμαχίας. Ξοδεύω, σπαταλώ κι ας μην έχω ούτε αποθεματικό. Είμαι ο Λουλουλοδήμαρχος ότι γουστάρω κάνω και αν θέλω θα κάνω και καμία μετακίνηση υπαλλήλου παραπάνω. Όχι μια. Όσες θέλω θα κάνω.
-Τι να πω. Μιλήστε και εσείς Λουλουδοδικολάβοι. Δουλειά σας είναι. Εξηγήστε του επιτέλους . Κακοδιοίκηση σημαίνει ανεπαρκής ή πλημμελής διοίκηση. Όταν ένα θεσμικό όργανο δεν ενεργεί σύμφωνα με το νόμο ή δεν σέβεται τις αρχές περί χρηστής διοίκησης. Θέλεις παραδείγματα. Διοικητικές παρατυπίες, άδικη μεταχείριση, αθέμιτες διακρίσεις, κατάχρηση εξουσίας.
Και πετάγεται ο Λεβάντης.
-Αλήθεια. Όλα αυτά σημαίνουν κακοδιοίκηση.
Μην ανησυχείς Λουλουδοδήμαρχε, πρέπει να ξέρεις ότι ενώ η παρανομία συνεπάγεται κακοδιοίκηση, η κακοδιοίκηση δεν συνεπάγεται παρανομία. Εγώ πάντως έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Όλοι γνωρίζουν ότι έχω κακή μνήμη.
-Τι λες εσύ Χρυσάνθεμο.
-Θα έλεγα για να χαλαρώσουμε λίγο να παίξουμε το αγαπημένο σου παιχνίδι με το γιατρό. Εσύ θα κάνεις το γιατρό και εγώ θα σου δίνω φακελάκια. Άδικα σε τρομάζουν τέτοιες ειδήσεις Λουλουδοδήμαρχε. Υπάρχουν άλλα ένδικα μέσα να προσφύγουμε εναντίον αυτής της απόφασης; Να το πράξουμε τάχιστα. Να βγει ο Λεβάντης και να αμφισβητήσει ως αρμόδιος την απόφαση και το σημαντικότερο ο ειδικός διαχειριστής κρίσιμων καταστάσεων να φροντίσει όσο κι αν στοιχίσει να εξαφανισθεί ως είδηση από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Να κάνει την πάπια και ο σύλλογος εργαζομένων. Και να υπενθυμίσεις σε όλους, όχι μόνο σε μένα να ξεσπάς, όποιο πρόβατο φεύγει από τον μαντρί το τρώει ο λύκος.
-Μόνο ένα ερώτημα έχω. Είναι εκτελεστέα η απόφαση ή όχι.
-Νομίζω ναι.
-Ωχ άλλο κακό μας βρήκε…
Και ξαφνικά πετάγεται σαν την… το Χρυσάνθεμο.
-Λουλουδοδήμαρχε μου κι αυτό όλοι μαζί θα το περάσουμε. Μη κλαις.
-Γι’ αυτό κλαίω Χρυσάνθεμο.
Και ακούγεται ψιθυριστά το αλησμόνητο στη σύσκεψη.
Να δεις που από το πολύ κλάμα νέα Μάρθα Βούρτση γεννιέται. Θα μας λυπηθούν και οι πέτρες αν πρώτα δεν μας πάρουν με αυτές.
Κάποια είπε, κανείς δεν την μαρτύρησε. Τα έχει η ζωή αυτά. Δεν είναι κακό να είσαι τσόκαρο. Κακό είναι να μοστράρεσαι για γόβα.
Τα κακά νέα είναι ότι πάμε κατά διαόλου. Τα καλά νέα είναι… ότι θα μαστε μεγάλη παρέα.
Και πάντα όταν έρχεται ένα κακό, σέρνει μαζί του κι άλλο…
Συνεχίζεται…
 
 
Το παρόν είναι προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα