ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ σε Βορίδη: «Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια»

«Άκουσα να συνδέουν με συμφέροντα την πρωτοβουλία μιας γνήσιας αγωνίας για τους θεσμούς, τη δημοκρατία μας, την αίσθηση της αξίας που έχει η δικαιοσύνη για τον ελληνικό λαό.

«Άκουσα να συνδέουν με συμφέροντα την πρωτοβουλία μιας γνήσιας αγωνίας για τους θεσμούς, τη δημοκρατία μας, την αίσθηση της αξίας που έχει η δικαιοσύνη για τον ελληνικό λαό.

Θέλω να τους πω να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι πορεύοται με πολιτική αυτονομία.

«Οι αποφάσεις μας δεν τέμνονται ούτε κινούνται παράλληλα με συμφέροντα, όπως οι δικές σας. Οι επιλογές μας είναι βαθιά αξιακές. Παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία για να αποτρέψουμε το έγκλημα των Τεμπών να παραμείνει ένα διαρκές έγκλημα της Νέας Δημοκρατίας. Αν νομίζετε ότι θα μας λυγίσουν οι αθλιότητες που διακινείτε, υποτιμάτε τη δύναμη και την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης. Υποτιμάτε την πίστη μας στη δημοκρατία, στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην αξία της διάκρισης των εξουσιών», διαμήνυσε στην κυβέρνηση.Αποστολάκη: Με στόμφο Ρωμαίου νομομαθή ο Βορίδης, αγνοεί τη διάκριση εξουσιών

Πρώτη πήρε τον λόγο η εισηγήτρια και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιλένα Αποστολάκη, ζητώντας μάλιστα από τον πρόεδρο της Βουλής να επιβάλει ησυχία στην αίθουσα της Ολομέλειας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ξέρω ότι οι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας πιστεύουν στο ανθρώπινο λάθος, αλλά πρέπει να ακούσουν»…

Η κυρία Αποστολάκη επικέντρωσε την επίθεσή της στον Μάκη Βορίδη, λέγοντας πως ο υπουργός Επικρατείας, ενώ συνήθως τοποθετείται «με στόμφο Ρωμαίου νομομαθή, αγνοεί τη διάκριση των εξουσιών».

Όπως εξήγησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, όταν η Χαριλάου Τρικούπη είχε καταθέσει πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη, ο κ. Βορίδης είχε προεξοφλήσει πως «δεν συντρέχει λόγος, επειδή δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες».

«Η προσπάθειά σας να πείσετε ότι είστε θύματα επιχειρηματικών συμφερόντων ηχεί ως ανέκδοτο», τόνισε η Μιλένα Αποστολάκη, απαντώντας και εκείνη, μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη, στο κυβερνητικό επιχείρημα που συνδέει την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας μόνο και μόνο λόγω του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος της εφημερίδας «Το Βήμα».Παππάς: Ένα δείγμα αριστείας παραπάνω

Για «αμείλικτη αλήθεια», που προσπαθεί να αποφύγει η Νέα Δημοκρατία, έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, τονίζοντας πως γι’ αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διενέργεια εκλογών.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην «συγκάλυψη» της υπόθεσης των Τεμπών από την κυβέρνηση, ενώ έκανε εκτενή αναφορά και στο σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά και στο «ράπισμα», όπως το χαρακτήρισε, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

«Σας ενόχλησε το ράπισμα του ευρωκοινοβουλίου και ακόμα περισσότερο επειδή ήταν διακομματικό», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «σας καλεί το ευρωκοινοβούλιο να πάρετε την ΕΥΠ από τα χέρια του κ. Μητσοτάκη».

Μάλιστα, έκανε λόγο για «ένα δείγμα αριστείας παραπάνω», αναφερόμενος στη διαρροή προσωπικών δεδομένων και την παραίτηση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία δεν αρκεί, όπως διεμήνυσε.

Κωνσταντοπούλου: Καλούμε τον Μητσοτάκη να αναλάβει την προσωπική του ευθύνη