ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα «αστέρια φώτισαν τη σχολική βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Σκουτάρεως
Στο πλαίσιο δράσεων φιλαναγνωσίας και ενίσχυσης της συμπερίληψης, η σχολική-δανειστική βιβλιοθήκη «Βασίλειος Μαντζαρούδης» του Γυμνασίου Σκουτάρεως υποδέχθηκε επτά παιδιά από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Το Εργαστήρι των Χρωμάτων», συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτές τους, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση γεμάτη δημιουργικότητα, συγκίνηση και μηνύματα αποδοχής.
Στο πλαίσιο δράσεων φιλαναγνωσίας και ενίσχυσης της συμπερίληψης, η σχολική-δανειστική βιβλιοθήκη «Βασίλειος Μαντζαρούδης» του Γυμνασίου Σκουτάρεως υποδέχθηκε επτά παιδιά από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Το Εργαστήρι των Χρωμάτων», συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτές τους, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση γεμάτη δημιουργικότητα, συγκίνηση και μηνύματα αποδοχής.
Η δράση είχε ως κεντρικό άξονα το παραμύθι «Θα τα καταφέρεις, αστεράκι μου» της Σερραίας συγγραφέως Γεσθημανής Μπερμπέρη, το οποίο πραγματεύεται τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και την αγάπη. Μέσα από την αφήγηση και τη βιωματική προσέγγιση της ιστορίας, τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά, κρατώντας και διακοσμώντας το δικό τους χάρτινο αστέρι, εκφράζοντας με χρώματα και φαντασία τη μοναδικότητα της προσωπικότητάς τους.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μουσική και χορό, καθώς ακούστηκαν τραγούδια αφιερωμένα στα αστέρια, αλλά και επιλογές των ίδιων των παιδιών, δημιουργώντας μια ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα συμμετοχής και έκφρασης.
Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η δημιουργία του «Δέντρου της Φιλίας», όπου κάθε παιδί πρόσθεσε το δικό του πολύχρωμο φύλλο, συμβολίζοντας πως η διαφορετικότητα αποτελεί πηγή δύναμης και ομορφιάς. Το έργο θα παραμείνει στη βιβλιοθήκη ως σύμβολο φιλίας, σεβασμού και αποδοχής.
Στο τέλος της συνάντησης, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν δροσερούς χυμούς, συζήτησαν και αντάλλαξαν χαμόγελα, ενώ τα παιδιά επέλεξαν παραμύθια από τη σχολική βιβλιοθήκη για να τα δανειστούν, συνεχίζοντας το ταξίδι της φιλαναγνωσίας και στον δικό τους χώρο.Η δράση ανέδειξε, για ακόμη μία φορά, ότι η εκπαίδευση αποκτά ουσιαστικό νόημα όταν καλλιεργεί τη συμπερίληψη, τον σεβασμό και την ισότιμη συμμετοχή όλων. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης, αφήνοντας το μήνυμα ότι τα πιο φωτεινά «αστέρια» βρίσκονται ανάμεσά μας και φωτίζουν τις καρδιές με τη δύναμη της αγάπης, της αποδοχής και της ανθρώπινης επαφής.
#SerresParatiritis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
37 προσλήψεις στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νιγρίτας – Ξεκινά η διαδικασία για 416 νέες θέσεις πανελλαδικά
5.537 νέες θέσεις εργασίας μέσω ΔΥΠΑ στους Δήμους – «Ανάσα» για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης
Μάρω Κοντού (1934–2026): Η τελευταία υπόκλιση σε μια μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου
Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» της 15χρονης Άννας Μαρίας – Σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΟΚ στην κηδεία
«Δεν είναι ο πατέρας μου» : Αδιανόητο λάθος στο Νοσοκομείο Σερρών – Λάθος σορός παραδόθηκε σε οικογένεια, διατάχθηκε ΕΔΕ
