ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζελένσκι: Πρέπει να προετοιμαστούμε για ενδεχόμενη ρωσική πυρηνική επίθεση

«Όλες οι χώρες πρέπει να ανησυχούν»

«Όλες οι χώρες πρέπει να ανησυχούν»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε το βράδυ του Σαββάτου τον κόσμο «να προετοιμασθεί» για ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων από την Ρωσία, κατά την διάρκεια συνέντευξής του σε ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Δε θα πρέπει να περιμένουν την στιγμή που η Ρωσία θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα. Πρέπει να προετοιμασθούμε γι΄αυτό», είπε στην συνέντευξη που μεταδόθηκε από έξι ουκρανικές ενημερωτικές ιστοσελίδες και από την ουκρανική προεδρία στο Telegram.

Χρειάζονται «φάρμακα (για τη ραδιενέργεια), αντιαεροπορικά καταφύγια», είπε. «Πρέπει να τους μιλήσετε, να υπογραφούν συνθήκες, να υπάρξουν σκληρά οικονομικά μέτρα. Οι Ρώσοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε όπλο, είμαι πεπεισμένος».

Χθες, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι «ολόκληρος ο κόσμος» θα πρέπει «να ανησυχεί» για τον κίνδυνο ο Βλαντίμιρ Πούτιν, υπό το κράτος των στρατιωτικών αποτυχιών του στην Ουκρανία, να προσφύγει σε ένα τακτικό πυρηνικό όπλο.

«Οχι μόνο εγώ, πιστεύω ότι ολόκληρος ο κόσμος, όλες οι χώρες πρέπει να ανησυχούν», δήλωσε χθες στο αμερικανικό δίκτυο CNN, μία ημέρα αφού ο επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Ουίλιαμ Μπερνς δήλωσε ότι μία τέτοια απειλή δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα.

«Δεν έχουμε εντοπίσει συγκεκριμένα στοιχεία, όπως ανάπτυξη ή στρατιωτικά μέτρα που μπορεί να ενισχύσουν τις ανησυχίες μας, πρόσθεσε ωστόσο ο αρχηγός της CIA.

Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι έθεσε σε συναγερμό τις πυρηνικές του δυνάμεις.

 1588 ΚΕΦΑΛΕΣ

Σύμφωνα με την έγκυρη επιθεώρηση Bulletin of the Atomic Scientists, η Ρωσία είναι εξοπλισμένη με «1588 ανεπτυγμένες πυρηνικές κεφαλές», εκ των οποίων 812 σε χερσαίους πυραύλους, 576 σε υποβρύχια και 200 σε βομβαρδιστικά αεροσκάφη. 

ΠΗΓΗ: STAR.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας φτωχοποιείται, παρακμάζει και εγκαταλείπεται - Άμεση η ανάγκη για αλλαγή μοντέλου διοίκησης και ανάπτυξης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σιντικής του ΚΚΕ για τις καταστροφές από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Έλενα Τούσκα – Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών: Έσοδα και Προβλήματα στον Προϋπολογισμό 2026 του Δήμου Σερρών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επανεκλογή Δημήτρη Κουτσούμπα στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η δεύτερη δικογραφία Κοβέσι και ο μηχανισμός εξουσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέμβαση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Σερρών για τη συγκρότηση της ΝΟΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κατάθεση Κοντού γκρεμίζει το κυβερνητικό αφήγημα περί «διαχρονικών ευθυνών»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Ο Κρουσοβίτης στο Σιδηρόκαστρο ξαναπλημμύρισε παρά τα «αντιπλημμυρικά» έργα του 2021!